Final Fantasy XV (Playstation 4)

Peli
Final Fantasy XV

Konsolille: Playstation 4
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2016
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
29 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2017-04-18 17:52:00>
FFXV kuului alun perin laajaan Fabula Nova Crystalis kokonaisuuteen nimellä Final Fantasy Versus XIII, mutta pitkällisten kehitystuskien jälkeen se modifioitiin Square Enixin lippulaivasarjan uusimmaksi osaksi. Samalla siitä paisuteltiin liitoksissaan natiseva mediaprojekti, joka sisältää kokoillan elokuvaa (Kingsglaive), animesarjaa (Brotherhood) ja erilaisia demoja (Episode Duscae + Platinum Demo).

Peli kertoo prinssi Noctiksen tarinan, joka matkalla henkivartijoidensa kanssa poliittista naimakauppaa solmimaan saa tietää kotikuningaskuntansa vaipuneen pohjoisen imperiumin vallan alle. Samalla sekunnilla henkipatoiksi alenevat ystävykset aloittavat seikkailun valtaistuimen takaisin valtaamiseksi. Tätä lähdetään toteuttamaan haalimalla muinaisten kuninkaiden asearsenaalia ja vuorenkokoisia kutsuhirviöitä.

Pohjimmiltaan FFXV tahtoo olla avoimen maailman peli, jossa tekemistä tarjoutuu joka puolella. Päähenkilönelikon Regalia-autolla huristellaan asutuskeskuksesta toiselle ottaen vastaan toimeksiantoja aina materiaalinkeruusta hirviöiden tappamiseen. Välillä kartutetaan erä- ja kokkaustaitoja, sekä napsitaan komeita valokuvia.

Final Fantasy XV:n suurin ongelma on sen identiteetissä. Kuten sanottu, se haluaa olla open world, mutta kuitenkin samalla kertoa elämää suureman tarinan. Siispä loppua kohti tapahtumat on sijoitettu tiukaan juoniputkeen, joka on kuin antiteesi alkupään avoimuudelle. Harmillisesti ratkaisu tuo mukanaan teoksen kehnointa antia. Tämän ovat selkeästi huomanneet myös pelin kehittäjät itse, sillä ladattava lisäsisältö ja päivitykset ovat ilmeisesti tuomassa kaivattua lihaa loppupään luiden ympärille. Tästä voi päätellä, että pitkän kehitysajan jälkeen peli julkaistiin kuitenkin enemmän tai vähemmän keskeneräisenä.

Kaiken kaikkiaan FFXV:n parissa kyllä viihtyy, mutta läpäisyn ja Adamantoise-superbossin tappamisen jälkeen en ole keksinyt tarpeeksi hyvää syytä palata enää sen pariin.
Arvosana: 8/10

Vinkka <2018-02-05 22:06:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10