The Walking Dead (Playstation 3)

Peli
The Walking Dead

Konsolille: Playstation 3
Kehittäjä: Telltale Games
Julkaisija: Telltale Games

Julkaisuvuosi: 2012
Alueet: EUR/USA
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
21 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.7

Tähän peliin on kirjoitettu (3) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Lyrtsi <2015-01-02 14:15:00>
The Walking Dead on Telltalen suunnittelema sekä julkaisema sarjakuvamainen seikkailupeli, jossa vahvana osana on roolipeleistä tuttu tarinankerronta sekä useat eri vastausvaihtoehdot. Season 1:sen ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2012 huhtikuussa ja sen viimeinen osa ilmestyi saman vuoden marraskuussa. Ensimmäisessä seasonissa on yhteensä 5 jaksoa sekä mahdollisesti myös lisäosa 400 days. Alunperin jaksot ilmestyivät yksitellen ja ne olivat ladattavissa esimerkiksi PS Storesta. Kokoelmana season 1 julkaistiin PS4:selle lokakuun lopussa 2014.

Peli alkaa siitä, että pelin päähahmona toimiva Lee Everett on matkalla autossa, kunnes tapahtuu jotain mikä muuttaa kaiken. Yhtäkkiä maailma on täynnä kulkijoita ( Walker), jotka syövät eläviä ihmisiä. Jäljelle jää vain enää yksi vaihtoehto, joka on yrittää selviytyä hengissä eteenpäin keinolla millä hyvänsä. Matkalla Lee tapaa useita henkilöitä, joista jokaisella on jokin rooli pelin kulussa. Osa kuitenkin jää syystä tai toisesta pois. Kun peli lähenee loppuaan vain osa on enää elossa. Mutta kuka? Sen päätät sinä!

Koko peli perustuu pelaajan omiin valintoihin. Pelin aikana keskusteluissa on satoja eri kysymyksiä joita sinä voit esittää tai sinulta kysytään. Se miten vastaat kysymyksiin vaikuttaa tulevaisuuteen. Pelin edetessä tulee useasti mietittyä mikä on oikeasti järkevintä. Kehen luottaa, kuka jättää jälkeen ja kenet pelastaa ensimmäisenä. The Walking Dead saattaa kuulostaa tylsältä peliltä, jossa eri nappuloita painaminen käy nopeasti tylsäksi, mutta totuus on toinen. Tarina vaikutti minun ajatusmaailmaani sekä tunteisiin aivan aidosti. En ole koskaan välittänyt minkään pelimaailman henkilöistä näin paljon. He olivat minulle kuin ystäviä, kuin perhe. Perhe, josta halusin pitää loppuun asti kiinni. Jouduin tekemään vaikeita päätöksiä sekä tekemään asioita joita en olisi halunnut. Ulkopuolisen ihmisen mielestä tämä saattaa kuulostaa sairaalta, mutta ei se ole. Tämä on sama kun eläytyisi kunnolla elokuvaan, sarjaan tai esimerkiksi kirjaan. Kun jouduin tappamaan jonkun pelissä, niin minusta tuntuu oikeasti pahalta. Jos menetän jonkun henkilön luottamuksen, yritän tehdä kaikkeni saadakseni luottamuksen takaisin.

Itse The Walking Deadin pelaaminen on ”helppoa”. Juuri minkäänlaisia taistelukohtauksia ei tule. Kuitenkin pelissä pääsee ampumaan sekä joutuu kyllä kiperiin tilainteisiin, joten peli ei kyllä kaipaa sen enempää tappeluita, kun mitä se sisältää nyt.
Arvosana: 10/10

hehahi <2017-06-03 23:42:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Selviytyjä <2019-05-16 10:51:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 9/10