Grand Theft Auto V (Playstation 3)

Peli
Grand Theft Auto V

Konsolille: Playstation 3
Kehittäjä: Rockstar North
Julkaisija: Rockstar Games

Julkaisuvuosi: 2013
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
33 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
35 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (6) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Lyrtsi <2015-01-02 14:04:00>
Los Santos sijaitsee San Andreaksen osavaltiossa, ja on suora kopio enkelten kaupunki Los Angelesista siltoineen ja nähtävyyksineen. Julkkislaatat löytyvät maasta, on rantabulevardia, rikkaiden kukkula ja slummien alamaailmakin. Niin ja tietenkin se paljon puhuttu strippibaari, josta moni ero on varmasti saanut alkunsa viime kuukausina.

Erityisesti näin naisena ja valokuvausintoilijana maisemat ja grafiikan tarkkuus kiehtovat. Tottakai omistan myös rahattoman opiskelijan ja työttömän menneisyyden, joten Amerikkaan matkustelu on jäänyt pelkäksi haaveeksi. Peliin kulutettu 70 euroa tuntuukin pieneltä summalta, jos miettii että sillä pääsee kuitenkin tallaamaan bulevardia jos toista ”Unelmien kaupungissa”. Siltä se nimittäin oikeasti tuntuu, sillä peli repii naistakin hiuksista ja jaloista niin kiinni itseensä, että kynnet halkeavat ja ruoka palaa taas kerran pohjaan. Eikä puhettakaan siitä että kuri ja järjestys pysyisivät kotona yllä, kun pitää vaan pelata.

Pitkään tuo mainittu ummikkovaihe ei kuitenkaan kestänyt. Olen ollut pelin ideassa mukana ja lusikoistani tietoisena siitä lähtien kun sen ensimmäisen kerran käynnistin, eikä tarvinnut kauaa miettiä, miksi sitä on kehuttu niin paljon. Pelissähän on kolme herraa; Michael, Trevor ja Franklin, joilla kaikilla voi ja pitääkin tietyissä tilanteissa operoida.

Michaelin eli kavereiden kesken Mr. De Santan kanssa pääsee tutustumaan perhe-elämään, jossa vaimo hässii sekä jooganopettajansa että tennisopettajansa kanssa. Tottakai kuvaan kuuluu kaksi teini-ikäistä lasta, tytär ja poika. Tytärtä metsästellään milloin kenenkin luota ja ties minkä tv-ohjelman kuvauksista, kun poika taas pistelee ilomielin De Santan omaisuutta likoon.

Trevor puolestaan, no, hän on vähän hullu. Haistellut muutakin kuin liimaa. Franklin taas on jäbä, jonka voisi pelastaa vielä pahuudelta, mutta kuten kaikki muutkin kivat pojat, ajautuu sekin isojen poikien kanssa väärille teille.

Välillä ryöstellään pankkeja, jahdataan julkkiksia, kävellään kilometreittäin autiomaassa, rakastutaan, juhlitaan ja sukelletaan. Juoni itsessään on lyhyt, mutta sen seassa on paljon oheistehtäviä, joita en ainakaan itse jaksanut toteuttaa. Ihan oikeasti, pitäisikö jaksaa jotenkin sukeltaa ja kaivella tavaroita? No en todellakaan. Silloin sitä tulee pakonomainen mieliteko alkaa ennemmin tiskaamaan astioita himassa, kuin käyttää aikaa turhanpäiväiseen pulikoimiseen.


Arvosana: 10/10

finBigBoss007 <2017-05-30 23:00:00>
Viihdyttävä, monipuolinen, grafiikat erinomaiset. Oikeastaan paljoa löydy huonoa sanottavaa pelistä. Mutta ohjattavuus/ohjaustuntuma ei omasta mielestä ole kovin hyvä. Ja tästä syystä pelille arvosana 9.
Arvosana: 9/10

hehahi <2017-06-03 23:29:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Vinkka <2018-02-05 14:55:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10

hokipoika666 <2020-05-02 13:18:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Hezul <2020-06-18 02:32:00>
Tähän mennessä toiseksi vähiten suosikki GTA:ni. Alusta saakka minusta tuntui että entisissä osissa luotu vapaudentunne loisti poissaolollaan. Monet tehtävät olivat rakennettu niin, ettei tarvinnut paljon muuta tehdä kuin ajaa oikeaan suuntaan ja ehkä vähän ampua suunnilleen vihollista kohti, niin läpi pääsee. Oman vaikutelmani mukaan tehtävien lineaarisuus ja putkijuoksumaisuus johtui pelin tarinavetoisuudesta. Osa tehtävistä nimittäin tuntui siltä, että katsoin "cut sceneä" jossa välillä piti itse painaa nappia jotta juoni eteni. Koko tarina olisi oikeastaan sopinut paremmin valkokankaalle, kuin konsolipeliksi, eikä se tempaissut minua mukaan, sillä en kyennyt samaistumaan yhteenkään pelin kolmesta päähahmosta. Pelin turhauttavuutta ei helpottanut se, että lähes kaikki sivutehtävät olivat äärimmäisen tylsiä. Esimerkiksi sukellusveneen palojen sukeltamiseen meni itseltäni reilu tunti, ja se tuntui lähes kidutukselta. Asiaa ei helpottanut se että lähes aina kun olin ajamassa kartan toisesta päästä toiseen tehdäkseni jonkun tietyn tehtävän, matkan puolivälissä ilmaantuu "random event", ja minun pitää kyytiä joku hahmo lähes takaisin sinne mistä itse olin juuri tullut. Siltikin pelin turhauttavista puolista huolimatta huomasin palaavani Los Santosiin huolestuttavan usein. GTA V on nimittäin suorastaan addiktoiva. Hyvänä puolena pidin siitä että peliin oli tullut takaisin hitunen GTA San Andreasissa nähtyä hahmon kehittelyä. Se oli ominaisuus jota jäin GTA IV:ssä kaipaamaan, ja ilokseni tässä pelissä mentiin hitunen takaisin San Andreasin suuntaan. Pidin paikoin myös pelin huumorista, jossa halvennetaan monia nyky-yhteiskunnan ilmiöitä. Olisin valehtelija jos en olisi muutaman kerran tuntenut huumorin kalikan kolahtavan myös omalle kohdalleni. Kaikkinensa GTA V oli pelaamisen arvoinen kokonaisuus, mutta olin iloinen kun se loppui. Tämä on yllättävää sinänsä, että lähes kaikki aiemmat GTA:t tuntuivat loppuvan vähän kesken. Vielä yllättävämpää siitä tekee se, että GTA V:n tarina/kampanja on todella lyhyt. Ilman ekstrahöttöjä pelin pelaisi läpi muutamassa päivässä. Jos palaan Los Santosiin vielä tulevaisuudessa, niin teen sen luultavasti mieluummin GTA San Andreasin, kuin V:n puitteissa.
Arvosana: 7/10