Final Fantasy XIII (Playstation 3)

Peli
Final Fantasy XIII

Konsolille: Playstation 3
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2009
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
14 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7.7

Tähän peliin on kirjoitettu (3) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2013-05-07 19:14:00>
Final Fantasy XIII:tä kehitettiin kauan ja hartaasti ja pitkän ajan myötä kasvoivat myös odotukset sitä kohtaan. Messuvideot lupasivat paljon, mutta mitä lopulta jäi käteen? Lightningin ja kumppaneiden taistelu kohtaloaan vastaan merkittyinä ja kirottuina l'Cie-pakolaisina aukeaa hitaasti mutta nihkeästi ja jää varmasti pelin sisäisiin databaseen tutustumattomalle täysin reikäjuustoa muistuttavaksi juonikuvioiden sekamelskaksi. FFXIII:n kolmestatoista chapterista kymmenen ensimmäistä tutkitaan Cocoonin kuvankaunista dystopiaa juosten lähes suoraa reittiä aina välillä kohdaten satunnaisia taisteluja. Mittelöt ovat hengästyttävän toiminnnallisia ja ennen hienouksien omaksumista pelaaja huomaa nakuttavansa x-nappia auto-battlen käynnistämiseksi. Tarinan tavoin hitaasti aukeaa myös pelin käyttöliittymä, taistelu- ja hahmonkehityssysteemi, joka tarjoilee lähes mörppimäisiä tasokattoja chapter kerrallaan. 11. chapterin alkaessa tuntuu kuitenkin, kuin kivi vierähtäisi sydämeltä, sillä silloin ahdistavat rajoitukset murtuvat ja avoin maailma odottaa sekä hirviön metsästäjää, että tutkimusmatkailijaa. Kaikenkaikkiaan FFXIII antaa rahalle todella paljon vastinetta, kunhan jaksaa paneutua aluksi tarinaan ja sen jälkeen vasta taisteluryhmän dynaamisiin paradigma-vaihtoehtoihin, parhaiden aseiden ja varusteiden craftaamiseen ja raskaimpien vihulaisten kaatamiseen. Kuitenkin verrattuna sarjan kulta-aikoihin ei XIII yllä ihan samanlaiseen loistoon. Yrityksen puutteesta ei kuitenkaan voi moittia.
Arvosana: 8/10

Raxik <2013-11-21 13:18:00>
Square-Enix toi koukuttavan Final Fantasy pelisarjansa PlayStation 3 konsolille upean näköisellä trailerilla jossa luvattiin grafiikan ja taistelun kulkevan käsi kädessä. Lupaus toteutettiin osittain sillä trailerin taistelu oli itse asiassa välikuva johon oli laitettu komento palkit. Tämän tajutessaan meni faneilta sormi suuhun. Outo ja uusi traileri oli vasta alkua.
Peli sijoittuu Cocooniin joka leijuu valtavan Gran Pulsen yllä. Tarinassa seurataan kuuden l'Cien matkaa jonka tarkoitus on täyttää Focus jonka fal'Cie on heille antanut. Taistelut käydään komentoja antamalla ja rooleja vaihtamalla. Taisteluista saa Crystogen pisteitä joita kulutetaan Crystarium valikossa. Näin hahmot oppivat uusia kykyjä ja tulevat vahvemmiksi.
Grafiikka näyttää hyvältä vielä vuosienkin jälkeen ja pelattavuus on yksinkertaista. Ääninäyttely on toteutettu hyvin ja musiikki on aivan mahtavan kuuloista. Valitettavasti tässäkin pelissä huonoja puolia on. Doom loitsu ilmestyy Eidolon taisteluissa ja jos taistelut venyvät liian pitkiksi. Lisäksi pelin loppupuolella Crystogen pisteiden keruu alkaa puuduttamaan sillä viimeinen taistelu ei ole mikään helppo. Final Fantasy fanit saavat tästä pelistä varmasti kaiken irti mutta peli ei ole kaikkien mieleen.
Arvosana: 8/10

Juuja <2018-02-05 21:39:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 7/10