Dishonored (Playstation 3)

Peli
Dishonored

Konsolille: Playstation 3
Kehittäjä: Arkane Studios
Julkaisija: Bethesda Softworks

Julkaisuvuosi: 2012
Alueet: EUR/USA
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
10 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
9 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.8

Tähän peliin on kirjoitettu (4) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2013-08-27 14:37:00>
Bethesdan ydinlaskeuman ja vanhojen kääröjen jälkeen kannattaa ottaa haltuun yhtiön yritys kikkaräiskinnän saralla. Räiskinnästä ei kuitenkaan oikeastaan voi puhua, vaikka peli lainaakin todella paljon genren messiaalta, Bioshockilta. Toinen todella suuri vaikute on saatu Eidoksen Thief-sarjasta, sillä antisankari Corvo Attanon liikkeet käyvät lähes yksi yhteen varkaiden kuninkaan, Garretin kanssa. Pelaaja omaksuu juurikin mainitun Corvon, Dunwallin keisarinnan entisen henkivartijan, roolin, kun tämä lavastetaan syylliseksi hallitsijan murhaan ja heitetään virumaan kuolemanselliin. Uutta valtaa vastaan kapinoiva ryhmittymä kuitenkin hommaa miehen pois telkien takaa ja tästä saakin alkunsa kostoreissu, joka on täysin niin verinen, kuin pelaaja itse päättää. Kaikki yhdeksän tehtävää on nimittäin mahdollista selvittää taittamatta yhdeltäkään henkilöltä edes hiuskarvaa. Toisaalta voi yhtä hyvin teurastaa jokaisen tielleen astuvan. Valinnoilla on merkityksensä, sillä enemmän ruumiita tarkoittaa enemmän rottia ja sen mukana Dunwallia piinaavaa ihmisiä zombimaisiksi weepereiksi muuttavaa ruttoa. Valinnat ovat myös muulla tavalla suuri osa pelimekaniikkaa, sillä kaikkiin tehtäviin on todella monta erilaista lähestymistapaa. Jo eri tehtävien suorittamispaikoille on moninaisia reittejä ja itse pääkohteen (joka on yleensä päästää joku päiviltä) suorittamisen tavan voi niin ikään valita useista eri vaihtoehdoista. Tämä lisää uudelleenpeluuarvoa huomattavasti. Lisäksi Corvolla on taisteluihin henkilökohtaisen asesepän takoma arsinaali moninaisia aseita, sekä Outsideriltä saadut taikavoimat lisäämään vaihtelua. Kun päälle lyö todella sydämmellä rakennetun mytologian, taustatarinan ja ympäristön teemoituksineen, on pelaajalla todella paljon mihin uppoutua. Se antaa anteeksi jopa pelin lyhyyden, joka on hätähousulle semmoinen 6-8 tuntia. Onneksi tarjolla on runsaasti mielekästä ladattavaa lisäsisältöä!
Arvosana: 9/10

Raxik <2013-12-20 16:03:00>
Ensi näkemykseltä Dishonored vaikuttaa Bioshock kloonilta mutta peli poikkeaa perinteisen räiskintä pelin muotista. Enää ei valita pelkästään hyvän ja pahan välillä vaan eri paikkoihin on erilaisia reittejä ja kohteet voi tappaa eri tavoilla. Peli kertoo tarinan Corvo Attano nimisestä henkivartijasta joka lavastetaan keisarinnan murhaajaksi. Tästä peli alkaa ja jättää lähtemättömän muiston pelaajan aivoihin.
Grafiikka on todella hyvää, pelattavuus raikkaan erilainen, musiikki jää päähän soimaan ja monet upgreidaus mahrollisuuret ovat juuri sitä mitä peli kaipaa. Mainittakoon vielä että yliluonnolliset voimat ovat siistejä ja tuovat Bioshock mausteen peliin. Lisäksi larattavana lisäsisältönä on tarjolla Knife of Dunwall ja Brigmore Witches jotka tapahtuvat saman aikaisesti itse pääpelin kanssa ja kertovat mitä muualla Dunwallin kaupungissa tapahtuu.
Suosittelen peliä kaikille niille jota etsivät jotain uutta ja raikasta pelattavaa. Dishonored on räiskintä peli jossa ei välttämättä tarvitse ampua ketään. Corvon tarina on loistava ja tarina pohjaiset lisäsisältö dlc tuovat tarinaan uuren näkökulman. Yksi pleikkari 3 parhaista peleistä.
Arvosana: 10/10

Kuzpo <2018-11-23 18:26:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10

hehahi <2019-09-13 22:24:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10