Resident Evil 4 (Playstation 2)

Peli
Resident Evil 4

Konsolille: Playstation 2
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom

Julkaisuvuosi: 2005
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Selviytymiskauhu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
17 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
4 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Matzo22FIN <2015-05-29 10:40:00>
Resident Evil 4 muutti Resident Evil-sarjaa enemmän actionpuolelle kuin kauhupuolelle. Pelistä on muutettu vanha staattisen kameran olan takaa kuvattuun kolmanteen persoonaan. Pelissä seurataan Resident Evil 2 tuttua Leon Scott Kennedya, joka Raccoon Cityn onnettomuuden jälkeen koulutettiin US hallituksen avustuksella eritoyisagentiksi. Leon on saanut tehtäväksi pelastaa presidentin tytär, joka on kidnapattu ja viety Espanjaa Los Iluminados- organisaation johdosta.

Pelattavuus on erilaista verrattanut edeltäviin Resident Evil- peleihin. Kun kamera on olan takana niin tähtäys toimii laserin avulla, joka entaa mahdolllisuuden tähdätä kunnolla. Osuessa vihuja tiettyyn kohtaa ja juoksemalla niiden tykö voi Leon tehdä erinlaisen potkun tai lyönnin, mikä yleensä kaataa vihollisen. Pelissä on myös quick time eventtejä, jotka ovat vaihtelevia, joten jokaisella pelikerralla ne voivat olla erilaisia.

Pelin inventoory on muutettu muutamista inventoorypaikoista salkkumuotoon, jota voi laajentaa pelissä tavattavissa kauppiailta. Aseita on monia ja niitä voi myös päivittää. Kentät sisältävät myös aarteita, joita voi myydä kauppiaalle.

Peli koostuu kolmesta paikasta, missä jokaisessa on erinlaiset vihollisia. Pelin voi pelata läpi hyvinkin lyhyessä ajassa, mutta tutkimalla ja keräämällä kaiken peliaika kasvaa huomattavasti. Pelin tunnelma on hyytävä, mikä tuo jonkinlaisen kauhuelementin peliin ja ohuet käytävät ja pienet huoneet, jotka ovat täynnä vihollisia aiheuttavat paniikkikohtauksia :D.

Omasta mielestä peli oli julkaisun aikaan todella mielenkiintoinen ja hyvä, mutta jäin kaipaamaan vanhojen ressojen kauhua. Kumminkin Resident Evil 4 on hyvä ja ainoa huono asia mikä mieleen oli Ashleyn avuttomuus ( Kuka osaa kiivetä tikapuita ylös muttei alas?!?).
Arvosana: 8/10

Kuzpo <2018-11-23 18:19:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10