Katamari Damacy (Playstation 2)

Peli
Katamari Damacy

Konsolille: Playstation 2
Kehittäjä: Namco
Julkaisija: Namco

Julkaisuvuosi: 2004
Alueet: USA/JAP
Genre: Ei määritelty


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

agamemnon2 <2015-02-13 13:12:00>
PS2n ehkä kajahtaneimpia pelejä konseptimielessä. Pelihahmona on pikkuinen kosmoksen prinssi jonka kaikkivoipa kuningas-isä sammutti tähtitaivaan juovuspäissään ja pelaajan tehtävänä on palauttaa tähdet taivaalle. Jaa kuinka? No pyörittämällä katamari-palloa edestaas erinäisten esineiden yli. Palloa pienemmät esineet tarttuvat siihen kiinni ja kasvattavat sitä, ja mitä pidemmälle pääsee, sitä isompia objekteja voi haalia mukaansa. Jos pelaaja saa tarpeeksi ison pallon kasaa aikarajan puitteissa, se singotaan taivaalle uudeksi tähdeksi. Pelin visuaalinen ilme ja etenkin tarttuva japanilaispoppifuusiowhatever-taustamusa ovat virkistävän massastaerottuvia, ja peli vetänee puoleensa ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Katamari Damacyn ohjausratkaisu on sekin aika jännä, palloa ohjataan lähinnä analogitateilla, ikäänkuin panssarivaunun telaketjuja konsanaan, eli jos työntää molemmat tikut eteen, pallo vieriin edespäin, kaarretta saa liikuttamalla tikkuja eri suuntiin, ja niin edespäin. Kuullostaa oikeasti vaikeammalta kuin onkaan, pikku harjoittelun jälkeen pyörittely tuntuu todella luontevalta, pikku miinuksena tosin peukaloiden mahdollinen kipeytyminen pidemmän päälle. Myös oman halpisohjaimeni tatit myös nirskuvat sen verta ikävänkuulosesti että jännittää nähdä kestääkö sekään kovin kauaa.

Pitkänä miinuksena suomalaiselle pelaajalle on valitettavasti se, ettei Katamari Damacya koskaan julkaistu PAL-alueella, mutta jos intoa ja viitsimistä riittää, senkin saa toimimaan suomikoneessa. Tai sitten voi pelata kakkososa We Love Katamaria, jossa tämäkin epäkohta korjattiin.
Arvosana: 9/10