Madden NFL 2001 (Playstation 2)

Peli
Madden NFL 2001

Konsolille: Playstation 2
Kehittäjä: EA Tiburon
Julkaisija: EA Sports

Julkaisuvuosi: 2000
Alueet: USA
Genre: Ei määritelty


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
-

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Hoobee88 <2022-12-27 03:29:00>
Kuinka sujuu amerikkalaisen jalkapallon pelaaminen sellaiselta pelaajalta, joka ei ymmärrä lajista yhtikäs mitään? - Hyvin, kun opettelee!

EA Sportsin urheilupelit ovat minulle jo ennestään tuttuja, mutta näistä lajityypin peleistä on tullut pelattua aikaisemmin vain jääkiekkoa, jalkapalloa, koripalloa ja nascaria. Amerikkalainen jalkapallo NFL oli nyt uusi tuttavuus minulle. Tiedän amerikkalaisen jalkapallon perusidean, mutta pelitaktiikoista en oikeastaan ymmärrä yhtään mitään. Kyseistä lajia kun ei ole tullut koskaan seurattua, ja lajia olen nähnyt vain satunnaisesti amerikkalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Eli oikeastaan lajista tietämätön amatööri pystyy tutustumaan lajiin vain opettelemalla. Vaikka pelistä löytyykin harjoittelumoodi, niin en oppinut pelistä yhtään mitään sitä kautta. Vain näytösotteluita pelaamalla opin sisäistämään lajin hyökkäys- ja puolustustekniikat, sekä löytämään sopivat peliasetukset. Kuvittelin että amerikkalainen jalkapallo olisi nopeuslaji, mutta ei se sitä kovinkaan paljon ole. Rajummanpuoleinen kontaktilaji kyllä! Kun pelihetki kentällä saattaa kestää vain muutaman sekunnin verran kerrallaan, niin ottelutkin kestävät toisinaan kauan. Viiden minuutin pituisilla erillä sain yhteen näytösotteluunkin kulumaan lähes kaksi tuntia, joten pelitaukoja on tullut hyvin useasti. Pelin kontrollitkin oppii parhaiten pelaamalla, vaikka peli niitä lautausruuduissa opastikin, niin yleensä ne unohtuivat ottelun alkaessa. Lopulta ne päätyivät lihasmuistiini kun tarpeeksi pitkään pelaili.

Pelin kausimoodi oli mukavaa pelata läpi, mutta se vaati hieman totuttelua, kun tässä pelataan ns. kaikilla joukkueilla. Itse kun olen aiemmin jääkiekko- tai jalkapallopeleissä tottunut siihen että valitaan yksittäinen joukkue ja pelataan sillä. Mutta pelissä voi tehdä niinkin, että pelaa vain oman suosikki joukkueensa ottelut, ja antaa pelin simuloida muut ottelut. Kausi ei ollut myöskään pitkä: 16 runkosarjan ottelua, sitten pudotuspelit ja Super Bowl finaali. Juuri sopivan pituinen kausi!

Vaikka en aluksi ymmärtänyt mitään amerikkalaisesta jalkapallosta, niin nyt ymmärrän lajista huomattavasti enemmän kun pelin kautta tuli lajiin tutustuttua. Tämä on kuin rajummanpuoleista shakkipeliä, jossa joutuu jokaisen hyökkäyksen vastustajaa kohtaan suunnittelemaan kunnolla, ja sitten katsoa onnistuuko se vai ei. Pakko sanoa että amerikkalainen jalkapallo kiilaa EA Sportsin urheilupeleissä kakkossijalle, heti jääkiekon ja eurooppalaisen jalkapallon v
Arvosana: 8/10