Resident Evil (Playstation)

Peli
Resident Evil

Konsolille: Playstation
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Virgin Interactive

Julkaisuvuosi: 1996
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Selviytymiskauhu

Keskihinnat
CIB: 30 euroa
L: 8 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
25 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
3 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (5) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2012-11-06 21:16:00>
Street Fighter II-päivityksien ansiosta hieman haalistunut Capcomin nimi puhdistettiin legendaarisen Resident Evil-sarjan ensimmäisen osan myötä, joka lopulta iski viimeisen naulan videopelit lasten harrastukseksi lokeroivien mielipiteiden arkkuun. Selviytymiskauhu-genren jos ei luonut, niin ainakin henkiinherättänyt peli sisältää myötähäpeän huokauksia herättävän intronsa ja naurettavan ääninäyttelynsä ohella todella hyytävää zombi ammuskelua puzzle-elementeillä varustettuna kolkon kartanon ahtaissa käytävissä. Kömpelö ohjaus lisää kauhun ja kylmän hien tunteita Chrisin ja Jillin tunkeutuessa yhä syvemmälle pahan Umbrella-corporationin synkkiin salaisuuksiin. Tunnelma on luotu huolella hyvällä rytmityksellä toimintaa ja suvantoa. Nykyään ensimmäinen Ressu on alkeellinen ja tuskastuttavan kömpelö, mutta aikoinaan se räjäytti pankin kaikilla osa-alueilla.
Arvosana: 8/10

DD-Indeed <2017-09-26 12:16:00>
Nyt kun tämän pelin julkaisusta on jo mennyt yli 20 vuotta, ni on oppinut katsomaan tätä ihan eri silmin. Aiemmin itsekkin pidin RE2:sta sarjan kunkkuna, mutta olen sittemmin ottanut siltä sen tittelin pois. Mitä syvemmälle Capcomin arkistoihin menee ennen RE2 aikakautta, ni sitä paremmin ymmärtää sen, että heidän aikomukset tämän pelisarjan suhteen olivat aivan toisenlaiset. Tämä ensimmäinen peli edustaa semmoista jalat maassa-henkistä pelintekoa. Hyvin minimalistista draamaa ja jopa järkeenkäypää skenaariota verrattuna sarjan seuraaviin osiin, jossa lähettiin jo melkoisen fiktionaaliseen seikkailuun. Kun ottaa ne fanipojan lasit pois päästä ja lopettaa sen Leon-fanaattisuuden, niin tämä eka peli ''means serious business''. Sulla on madmanin rakentama kartano, sen alla tutkimuskeskus. Biologisissa kokeissa kehitetty virus pääsi karkaamaan ja loi karmean kohtalon paikan työntekijöille, jopa niille, jotka eivät moisesta edes tienneet. Tuo yksinään on jo äärettömän creepyä ajateltavaa. Ja paljon enemmän järkeen käypää verrattuna sarjan muiden osien tarinaan, jossa lähettiin jo melkoiseen fantasiaan. Toki, eihän tämä ekakaan peli ihan järkeenkäypä tietyiltä osin ole, mm. kenttäsuunnittelu jättää parantamisen varaa. Mutta, Spencerin kartano on ikoninen pelimaailma jokatapauksessa, sen suunnittelutyö on mestariteos.

Peliä tietysti vaivaa se ajan hampaan pureminen, joka on tähän iskenyt enemmän kuin sarjan muihin osiin. Graafisesti tämä toki on heikointa antia, mutta ehdottomasti kuiteskin omanlaatuisensa, luoden myös lisää sitä tiettyä fiilistä, jota muissa osissa ei ole. Kontrolleista en ala valittamaan, tankkiohjaus on ainut järkevä vaihtoehto tämmöiselle pelille missä on lukitut kamerakulmat, mikään muu ei yksinkertaisesti toimi tämmöisessä pelissä (eli hahmo liikkuu ylöspäin painalluksella sinne minne sen nenä näyttää). Tähtäämisestä toki noottia sen automatiikan puuttumisesta, mutta suosittelenkin hankkimaan Director's Cutin, jossa tuo ominaisuus on, ni siitä ei voi raapaista pisteitä pois.

Kaikenkaikkiaan, mestariteos ja tämä todellakin kertarykäyksellä näytti kaapin paikan pelikansalle, että tätä voi myös aikuiset harrastaa.
Arvosana: 10/10

hehahi <2017-10-05 00:58:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10

MrBurton <2017-12-31 15:39:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Kuzpo <2018-11-23 18:03:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 9/10