Final Fantasy VII (Playstation)

Peli
Final Fantasy VII

Konsolille: Playstation
Julkaisija: SCE Europe

Julkaisuvuosi: 1997
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Keskihinnat
CIB: 45 euroa
L: 10 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
33 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
9 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (6) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2012-09-21 12:17:00>
Final Fantasyn seitsemäs osa on useimman nykypäivän fanin ensikosketus legendaariseen japsiroolipelisarjaan. Eikä se huono aloitus olekaan, onhan kyseessä yksi parhaista, ellei paras sarjan peli! Itsekkyyteen ja ahdistuneisuuteen taipuvainen päähenkilö Cloud, inhopositiivinen kukkatyttö Aeris ja merikarhun lailla manaava konekiväärikäsi Barret valloittavat sydämet ja tekevät Avalanche-kapinallisten taistelusta Shinran hirmuhallintoa vastaan myös pelaajan taistelun. Joka puolelta ilmestyvät ikimuistoiset hahmot ja juonenkäänteet rakentavat monimuotoisen tarinan, joka jättää jälkensä jokaiseen. Seikkailua siivittää ehkä Nobuo Uematsun arvostetuin soundtrack, jonka jokainen kappale on kuuntelun arvoinen jopa pelin ulkopuolella. Vaikka FF VII:stä vähentäisi nostalgia-arvon, olisi se siitä huolimatta yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä kaikilta osa-alueiltaan. Ilman sitä Final Fantasy saattaisi tänäkin päivänä olla länsimaalaisille tuntematon japanilaishapatus.
Arvosana: 10/10

Real_ <2013-09-23 01:14:00>
Tästä se kaikki alkoi. Ainakin monille tuntemilleni sarjan faneille föö oli se ensimmäinen ja paras Final Fantasy. Mikä tekee final fantasy 7:stä niin ylivoimaisen? Todella mukaansatempaava ja yllätyksiä täynnä oleva juoni, mielenkiintoiset ja syvät hahmot, hiottu taistelusysteemi, laajuus ja tietysti musiikki. (PC-versiossa 3D maailmankartta ja grafiikka saatiin vielä astetta paremmannäköiseksi). Pelin läpäisyyn voi käyttää 40-200h riippuen kuinka perusteellisesti sen haluaa koluta. FF7 oli myös saagansa ensimmäinen 3D:hen siirtynyt fantasia.
Arvosana: 10/10

DarkSider <2015-03-07 11:07:00>
Tää on se peli mikä pakotti mut ostamaan pleikkarin sillon joskus. Serkuilla pelasin ekan kerran ja se vei mennessään heti. Aivan loistava peli...
Arvosana: 10/10

untu <2017-10-13 23:08:00>
Mukaansa vetävä peli
Arvosana: 10/10

grille <2018-10-17 18:04:00>
Final Fantasy VII on minulle yksi tärkeimmistä peleistä koskaan. Se on myös harvoja pelejä jokka ovat päässeet erityisesti esille hyllylläni. Tämä on myös Dreamcastin Shenmue kaksikon kanssa peli, joka on aina löytynyt niin sanotun Top kymppini kärkipäästä... ja varmasti aina tulee löytymäänkin, niin suuren vaikutuksen se minuun teki. Jatketaan vielä samaan litanjaan että FFVII on peli jonka olen läpäissyt niin useasti, etten enään muista montako kertoja edes on ja se oli minulle ensi kosketus koko JRPG genreen.

Peli vaan loistaa oikeastaan jokasella osa alueellaan. Tarina on todella mukaansa tempaava ja musiikit ikimuistosia. Taistelu on parasta mitä vuoropohjanen systeemi on tarjonnut ja vaikka peli näyttääkin nykypäivänä varsin palikkamaiselta, on sen taikuus edelleen tallella. Toki minulle osa taikuudesta tulee nostalgian muodossa, mutta väittäisin silti että jos vanhentuneesta 3D grafiikasta pääsee yli, kelpaa FF seiskaa pelata vielä tänäkin päivänä. Huomaan myös edelleenkin kaipaavani FFVII:n mainioita Summoneita kun pelaan jotain JRPG peliä. Ne olivat silloin joskus kyllä jotain todella siistiä näyttävine sisääntuloineen.

En nyt kuitenkaan syvellisemmin paneudu tähän peliin ollenkaan, mutta halusin kertoa kuinka tärkeä tapaus on minulle sekä päätin tulla antamaan sille kympin, koska se sen ansaitsee. Jos et tiedä tätä peliä tai ole vielä pelanut, suosittelen heti tutustumaan tapaukseen! Etenkin jos vanhemmat JRPG on lähellä sydäntä.
Arvosana: 10/10

Kuzpo <2018-11-23 18:01:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10