Fighting Force (Playstation)

Peli
Fighting Force

Konsolille: Playstation
Kehittäjä: Core Design Ltd.
Julkaisija: Eidos Interactive

Julkaisuvuosi: 1997
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tappelu

Keskihinnat
CIB: 12 euroa
L: 4 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
13 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-10-02 23:16:00>
Fighting Forcen piti olla alunperin Saturn yksinoikeus ja kulki työnimellä Street of Rage 4. Pelintekijällä Core Designilla ja Segalla meni kuitenkin jostain syystä sukset ristiin ja peli sai uuden nimen, sekä sitä ei edes Saturnille julkastu.

Fighting Force on hyvin perinteistä Beat 'em uppia 3D:nä. Se tuntui aikalailla samalta kuin vanhanliiton 2D mätkeet. Siinä on hetkeksi maasta poimittavia aseita, kuten kaiken maailman putkia ja pistooleja. Hamot potkii ja lyö. Löytyy hyppypotkua, heittoja sekä liukkaria. Mukana on myös hahmojen erikois iskut, jokka lohkasee palan hahmon energiasta. Eli kaikkea tuttua beat 'em uppeja pelanneille. Jopa hahmokaarti on tutun turvallinen. Hahmoja on neljä joista puolet on miehiä ja toinen puoli naisia. Hahmoista Hawk Manson ja Mace Daniels on joukon perus jantterit. Ben "Smasher" Jackson on joukon tankki hitaimpana ja tehokkaimpana mörssärinä. Ja sit on vielä teinityttö Alana McKendricks, joka on joukon heikoin ja nopein, mutta myös paras hyppyputku.

Peli ei ole pituudella pilattu, vaan sen pelaa illassa läpi. Uudelleen peluulle arvoa on annettu muutamilla vaihtoehtoisilla reiteillä. Juoni on turha ja yllätyksetön, eli ei siitä sen enempää. Peli tallentaa tietyissä pisteissä mikä on ihan hyvä, jos vaikka sattuu kohtaamaan ennen aikasen kuoleman tai onnistuu tuhlaan liikaa jatkoja. Peli ei ole aivan helpoimmasta päästä, mutta onneksi mukana on hyvät vaikeusastevalinnat. Pelin kontrollit on aika mallia tankki. Jäykät ja raskaan tuntuiset, mutta kyllä niihin aika nopeaa pääsi sisään. Ainoa lopppuun asti ärsyttävä asia oli, että lyönti ja aseen poimiminen tapahtuu samasta napista. Yrität lyödä vastustajaa ja kesken iskusarjan se rupeaakin noukkimaan asetta maasta.. turpiinhan siinä saa.

Kaiken kaikkiaan peli oli ihan viihdyttävä ja kahdestaan vielä astetta hauskempaa ajan vietettä. Sega Saturnin loistavien beat 'em uppien; Die Hard Arcaden tai Guardian Heroesin tasolle se ei kuitenkaan millään yllä. Fighting Forcen suurimmat ongelmat on tylsät pomot ja saman toisto. Myös musiikkiin oltais voitu vähän ennemmän panostaa. Peli on kuitenkin niin edukas, että voin kaikkia beat 'em up faneja suositella kokeilemaan :)
Arvosana: 7/10