Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (Playstation)

Peli
Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Konsolille: Playstation
Julkaisija: Sony

Julkaisuvuosi: 1997
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 25 euroa
L: 8 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
19 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
4 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.6

Tähän peliin on kirjoitettu (6) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SikSak <2012-09-02 22:22:00>
Aika pitkälti samaa meininkiä kuin ensimmäinen. Enemmän vaihtelua tasoissa, huomattavasti parempi tallennus systeemi ja aivan älyttömän hyvin piiloitetut salaisuudet tekevät kakkososasta ensimmäistä mukavemman kokemuksen.
Arvosana: 9/10

Oddasat <2013-05-04 00:05:00>
Kun painaa "New Game" vaihtoehtoa päävalikossa, alkaa intro edellisestä pelistä tutulla tilanteella: Cortex putoaa ilmalaivansa päältä alas Crashin kukistettua hänet. Tässä myös lisäksi selviää, että Cortex putosi jonkin temppelin raunioiden sisään. Sieltä hän löysi kristallin josta pian selvisi, että se sisältää paljon voimaa. Kristallit ovat esimerkiksi yksi uusista asioista tässä Crash Bandicoot-pelisarjan toisessa osassa. Ja lista ei todellakaan päättynyt tähän. Tästä on menty vain parempaan suuntaan ykköseen verrattuna; ensinnäkin tallennus onnistuu nyt missä kohdassa tahansa, saarinäkymän tilalle tullut warp room toimii nopeammin (mutta viimeisestä huoneesta ensimmäiseen kulku hidasta), pelissä uusia hahmoja kuten Crashin sisko nimeltään Coco Bandicoot, kentissä enemmän vaihtelevat ympäristöt sekä se, että ei edes tarvitse kuolla laatikoita keräämällä timanttia yrittäessä. Luulisi tämän "laatikkotimantin" helpottaminen helpottavan myös pelin läpipääsyä mutta värilliset timantit on piilotettu ovelasti erilaisten tehtävien ja sala-alueiden taakse, joka taas vaikeuttaa siten että pelaajan täytyy lähteä etsimään myöhemmin erikseen näitä salaisuuksia. Lisäksi timantteja on huomattavasti enemmän kuin ykkösosassa; joistakin kentästä voi saada jopa kaksi.
Edelleen tyypillinen epäonnistumisen ihanuus tulee koettua tässäkin pelissä mutta kaiken tämän jälkeen läpipääsy on sitten sitäkin palkitsevampaa. Suosittelen peliä jokaiselle vähintään kokeiltavaksi! (Onkohan muuten Coco saanut jo tähän päivään mennessä vara-akkunsa kannettavaansa?)
Arvosana: 9/10

hehahi <2017-06-03 23:47:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Vinkka <2018-02-05 14:44:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Jonn1 <2020-05-21 00:23:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Hoobee88 <2022-12-16 16:19:00>
Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back, on lapsuuteni ylivoimaisesti parhain tasoloikka peli. Ensikosketukseni peliin tapahtui legendaarisen Demo levyn kautta, jossa oli pelattavana kenttänä "Bear It", sekä pelin traileri itse Crash Bandicootin esittelemänä. Demo kokemus oli sen verran koskettava, että jäin innostuneena odottamaan pelin julkaisua.

Vuonna 1999 sitten sain pelin kätösiini, ja pääsin kokemaan Crash Bandicootin ensimmäisen jatko-osan. Rakastuin peliin välittömästi, ja peli onkin ollut yksi aktiivisemmin pelatuista peleistäni vielä tänä päivänäkin. Peliä on huomattavasti helpotettu ensimmäisestä osasta, mutta on tässäkin pelissä omat haasteensa. Vaikeustaso nousee asteittain loppua kohti mentäessä, mutta kentät eivät sentään ole niin vaikeita kuin Crash Bandicoot ykkösessä. Itse pitäisin haastavimpina kenttinä niitä, jotka mennään pilkkopimeässä pelkästään tulikärpäsen tarjoaman valonlähteen avulla. Myös piilotettujen jalokivien ja timanttien etsiminen tarjoaa haastetta, ja ensimmäiseen 100% läpipeluuseen kului aikaa peräti neljä vuotta, ennen kuin kaikki salaisuudet oli pelissä saatu kartoitettua. (Netti apuja ei tuolloin ollut allekirjoittaneella käytössä)

Crash Bandicoot 2 tarjoaa varmasti hyvää viihdettä jokaiselle tasoloikka peleistä kiinnostuneille, eikä peliä ole tehty tarkoituksella liian vaikeaksi. Pelin niksit ja kikat oppii ainoastaan ajan kanssa peliä pelaamalla, mutta veteraanit pelaavat pelin läpi muutamassa tunnissa. Jos Super Mario Bros 3 on se Nintendon parhain tasoloikka peli, niin Crash Bandicoot 2 on Playstationin parhain tasoloikka peli.

Naughty Dog osasi kyllä hommansa!
Arvosana: 10/10