Mario (tai Super Mario) on pelijätti Nintendon virallinen maskotti. Mario on Shigeru Miyamoton suunnittelema pelihahmo, joka nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1981 julkaistussa Arcadekabinettipelissä Donkey Kong. Tuolloin Mario tunnettiin vielä nimellä Jumpman. Mario nimen hahmo sai kun Mario Bros. julkaistiin vuonna 1983.

Donkey Kongissa Jumpmanille (eli Mariolle) jouduttiin lisäämään viikset, koska matalan resoluution vuoksi suuta ei voitu piirtää. Lisäksi hahmolle täytyi piirtää lakki, koska mustat hiukset eivät erottuneet pelin mustasta taustasta. Hahmon nimi Mario tulee Nintendo of American varastomiehen Mario Segalin mukaan, joka ulkoisesti muistutti huomattavan paljon Jumpmania.

Alunperin Mariolla oli punaiset housut, sekä sininen paita, mutta Donkey Kongin, Mario Bros. ja Super Mario Bros. pelien jälkeen värit muutettiin vastakkaisiksi peliin Super Mario Bros. 2 (huomaa että pelissä värit ovat muuttuneet, mutta kansikuvassa Mariolla on vielä punaiset haalarit ja sininen paita). Japanissa ilmestyneessä SMB2:dessa (Eurooppalaisittain Lost Levelssissä) väritys ei ollut vielä vaihtunut. Syy värityksen vaihtamiseen ei ole tiedossa.

Mario on historian aikana esiintynyt reilusti yli 200 videopelissä, lisäksi putkimies on nähty myös lukuisissa piirretyissä, sekä yhdessä näytellyssä kokoillan elokuvassa. Marion nimeä kantavia pelejä on myyty vuoteen 2012 mennessä myyty arvioiden mukaan 210-220 miljoonaa, joka tekee siitä kaikkien aikojen myydyimmän videopelihahmon. Mario on esiintynyt kaikilla Nintendon konsoleilla useaan otteeseen mutta Mario on nähty alkuaikoina myös muilla laitteilla kuten; PC, Commodore 64, Atari 2600, CD-i, NEC-PC, Fujitsu FM-7, Sharp X1.

Vuodesta 1995 lähtien Mariolle äänensä on antanut Charles Martinet, joka on ääninäytellyt myös lukuisia muita Nintendon hahmoja, kuten Luigi, Wario, Waluigi, Toadsworth, Baby Mario, Baby Luigi.