Bub (Bubblun) ja Bob (Bobblun) ovat kuplalohikäärmeitä (Bubble Dragons) ja kaksosia. Bub on kaksosista vihreä lohikäärme ja Bob sininen. Bub ja Bob esiintyivät ensimmäistä kertaa Taiton julkaisemassa ja Fukio Mitsujin kehittämässä Bubble Bobble kabinettiarcadepelissä, joka julkaistiin 1986. Myöhemmin peli on käännetty lukuisille 80 -luvun pelikonsoleille ja tietokoneille. Ylipirteän ja legendaarisiin sfääreihin kohoavan pelimusiikin on säveltänyt Taiton house band, nimeltä Zuntata.

Bub ja Bob tuhoavat pelissä vihollisensa ampumalla heitä kuplilla, jolloin viholliset jäävät leijailemaan kentälle kuplan sisällä. Lopullisesti viholliset kuolevat vasta kun Bub tai Bob rikkovat vihollisen sisältävän kuplan koskemalla sitä.

Bubble Bobble on kiistatta yksi pelimaailman klassikoista ja se on inspiroinut lukuisia pelejä, kuten Parasol Staria ja kotimaista Pac Brotherssia. Virallisia Bubble Bobble pelejä on ilmestynyt historian aikana vajaat 10 kappaletta, joista uusimmat vuoteen 2013 mennessä ovat Bubble Bobble Plus! (WiiWare) ja Bubble Bobble Neo! (Xbox Live Arcade). Bubble Bobble on usein myös valittu maailman parhaimpien pelien joukkoon.

Myöhemmin pelisarjassa on esitelty myös Bub ja Bob pelihahmojen tyttäret Cororon ja Kululun.