Jokainen Konamin legendaariseen Metal Gear-pelisarjaan tutustunut tunnistaa varmasti myös nimen Big Boss. Suunnitellessaan vuoden 1987 MSX2-kotitietokoneelle julkaistua alkuperäistä hiiviskelypeliä Hideo Kojima loi hahmon erikoisyksikkö FOXHOUNDin komentajaksi ja vielä aloittelevan palkkasoturin Solid Snaken neuvonantajaksi. Big Bossin ulkonäkö lainattiin Pako New Yorkista-elokuvan Snake Plisskeniltä ja arvokas mentorirooli Sean Connerylta. Hänen agendansa antaa kyvykkäille sotilaille koti ja tarkoitus elämään sodan kunnian kentillä on yksi koko sarjan läpi kulkevia teemoja.

Vaikka Big Boss nähdään Metal Gear-sarjan kahdessa ensimmäisessä pelissä lähinnä sivuosassa ja Playstation-kauden alkuperäisessä Metal Gear Solidissa ja sen jatko-osassa Sons of Libertyssa hän esiintyy enää hahmojen keskisissä keskusteluissa, Metal Gear Solid 3:ssa Big Boss nostetaan kuitenkin päähahmon rooliin 60-luvulla toimineen FOX-yksikön nuorena palkkasoturina nimeltä Naked Snake. Kuten Solid Snake, hän sai koodinimensä erityisosaamisestaan suorittaa salavihkaisia soluttautumisoperaatioita, joiden varusteet hankitaan suoraan kentältä.

Kojima palasi laajentamaan hahmon kasvutarinaa myöhemmin Metal Gear Solid - Portable Opsissa ja - Peace Walkerissa. Tätä kirjoittaessa myös neljäs Big Bossin tähdittämä peli, Metal Gear Solid – Ground Zeroes, on julkistettu.

Big Bossin hahmo on saanut paljon hyvää palautetta pelimediassa monimuotoisuudesta ja muuntautumiskyvystä. Eräässä artikkelissa hänen mainittiin vaikuttavan jokaisessa Metal Gear-pelissä, vaikka ei olisi edes läsnä. Big Bossin englanninkielisinä ääninäyttelijöinä kuullaan David Hayteria ja Richard Doylea.

Metal Gear -sarjan pelejä on myyty yli 32 miljoonaa ympäri maailman vuoteen 2013 mennessä.

- fluojn