The Messenger (Nintendo Switch)

Peli
The Messenger

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Sabotage
Julkaisija: Devolver Digital, Special Reserve Games

Julkaisuvuosi: 2018
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
42 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
12 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2019-09-23 23:22:00>
Aina joskus törmää niin koukuttavaan peliin, että mieli halajaa koko ajan pelin pariin ja pelille on joka välistä löydettävä aikaa. The Messenger oli juuri tälläinen tapaus ja koska se oli Switchille, tuntui että konsoli oli kokoajan kädessä.
Jos et halua yhtään spoilaantua jutun jujusta, suosittelen lopettamaan tähän lukemisen ja menemään kiirreellä pelaamaan kyseistä peliä!

The Messenger on ninjaseikkailu. Aluksi se tuntuu putkessa menevältä toiminta tasoloikalta, mutta pelin puolivälissä se laajenee metroidvaniaksi. Pelin sijoittuu 8bit. maailmaan, mutta pelin edetessä pääsee myös tulevaisuuteen, 16bit. maailmaan. Tämä muuttaa hienosti pelin ulkoasua ja musiikkeja, mutta mikä parasta, pelasit sit 8 -tai 16bit. muodossa, ovat musiikit ja ulkoasu todella loistavia. Sama pätee kontrolleihin, eikä koskaan voi syyttää peliä jos ja kun kuolee kymmeniä kertoja jotain pomoa vastaan taistellessa, taikka tiukkaa hyppyä yrittäessä.

The Messenger ei ole helpoin peli tietenkään, mutta kaikeksi onneksi ei vaikeinkaan. Mihkään vanhan liiton Ninja Gaidenin vaikeuteen ei lähetä, mutta jotan kohtia sai silti hinkata todella monta kertaa. Juoni on hauska. Siis oikeesti yllätyin siitä kuinka paljon siinä on huumoria. Alku on perus tuttua huttua kun demoni armeija ahdistaa kylää ja pelaajan tehtäväksi jää viedä viesti kauaksi vuorelle, legendaariselle sankarille. Ninjakyvyille tuleekin sitten käyttöä tätä tehtävää tehdessään. Kyvyt aukeaa hitaasti pitäen hommaa tuoreena ja lisäten samalla kokoajan haastetta peliin. Löyyypä pelistä myös roolipelimäinen kykypuu. Toki myös pelaajan taidot karttuu ja kun myöhemmin vierailet paikassa joka joskus tuntui mahottomalta, oli hauska huomata kuinka ketterästi sen läpi nyt pääsikään.

Viihdyin melki parikyt tuntia Mesen parissa ja lopputekstien tullessa ruudulle, oli olo hyvä. Todella hyvä mutta myös kylläs, joten ilmaiseen DLC pakettiin palaan myöhemmin. Loppuun sanottakoon että Switchin Joy-Conin ristiohjaimella saa kyllä peukalon todella kipeäksi... Suosittelen ainaki välillä lepuuttamaan käsiä mainiolla pro ohjaimella.

En keksi mitään pahaa sanottavaa! Ehdottamasti Switchin parhaimmistoa ja yksi parhaista uus retropelistä, mitä olen pelannut.
Arvosana: 10/10

Shaittori <2020-06-05 10:59:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10