The Legend of Zelda: Link's Awakening (Nintendo Switch)

Peli
The Legend of Zelda: Link's Awakening

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Nintendo EAD
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2019
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Seikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
66 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
15 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-03-05 15:24:00>
Zeldan taholta on Breath of the Wildin massiivisuuden jälkeen vaikeaa tuoda samalle konsolille tyydyttävää jatkoa, eikä Nintendo siihen ruvennutkaan. Sen sijaan saatiin täydellinen uusrekonstruktio yli 25 vuotta vanhasta alun perin Game Boylle julkaistusta Link's Awakeningista. Ja täydellinen juuri siinä mielessä, että pelin ydintä ja mekaniikkaa ei ole muutettu juuri lainkaan.

Link haaksirikkoutuu pienelle Koholintin saarelle, josta on mahdollista päästä pois ainoastaan herättämällä vuoren laella munan sisällä nukkuva Tuulikala. Tämä taas tapahtuu kerämällä kaikkiaan kahdeksaan luolastoon piilotetut instrumentit.

Switchin versiossa Link's Awakeningista ensimmäisenä pistää silmiin pelin art style, joka alkujärkytyksen jälkeen miellyttää silmää todella paljon . Nappisilmäisiin värikkäisiin hahmoihin, sekä jokaisen rakennuksen, maaston muodon ja huoneiston yksityiskohtiin on käytetty aikaa ja energiaa. Vaikka ulkomuoto on uusi, pystyy vanha konkari silti suunnistamaan lihasmuistista. Ohjausta on virtaviivaistettu alkuperäisestä sen verran, että kilven käyttö + juoksupyrähdykset hoidetaan olkanapeista. Lisäksi voimaranneketta ei enää tarvitse pukea joka kerta kun haluaa nostella painavia esineitä.

Link's Awakening on ytimeltään sitä puhtainta 2D Zeldaa, vaikka luolastot eivät ole paria viimeistä lukuun ottamatta kauhean kimurantteja. Pikku hiljaa avautuvaa maailmaa tutkii mielellään ja sieltä täältä avautuu jatkuvasti uusia sivutehtäviä, jotka vievät sydämenpalasten ja tavaroiden päivittämisen äärelle. Jumiin ei käytännössä ole mahdollista jäädä, sillä ukko Ulrira vastaa niille omistetuissa paikoissa puhelimeen ja kertoo entistä seikkaperäisemmin, mitä seuraavaksi on syytä puuhastella.

Vähäiset pelimekaniikan muutokset kertovat Game Boyn Link's Awakeningin ajattomuudesta. Se myös rullaa aika ajoin paremmin, kuin Switchin versio, jonka ruudunpäivityksessä on selkeää kyykkäämistä. Itse pelasin kuitenkin uusversion suurella ilolla ja läpäisyn jälkeen palasin vielä etsimään saaisia simpukoita, jotka alkuperäisessä jäivät haalimatta.

Alkuperäistä pelaamattomille varma Zelda-välipala ja miellyttävä nostalgiatrippi myös konkareille.
Arvosana: 8/10