Super Mario Party (Nintendo Switch)

Peli
Super Mario Party

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Nintendo EPD
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2018
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Party

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
86 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-03-26 14:01:00>
Pitkästi yli kymmenen osaa vuosien varrella saanut Mario Party-sarja hyppää Switchille Super Mario Partyn myötä. Mario-maailman hahmot ovat joutuneet keskenään kiistaan siitä, kuka on todellinen Supetähti. Asia päätetään selvittää minipelikisoilla, johon totta kai änkeää myös Bowser joukkoineen.

Pääpelimoodeja on viisi kappaletta. Yksilölautapeli, joukkuelautapeli, koskiseikkailu tiimityönä, rytminen tanssilava ja Challenge Road (joka aukeaa vasta kun kaikkia minipelejä on pelattu vähintään kerran).

Kuten arvata saattaa, Super Mario Party on parhaimmillaan local multiplayerina samalta sohvalta, jossa kanssapelaajien sadattelut ja riemunkiljahdukset pääsee kokemaan livenä. Onneksi Challenge Road ja Online Multiplayer antaa myös yksinäiselle tekemistä (Tosin haaste on niin köykäinen, että ainakin itse suoritin koko haastetien lähes yhdeltä istumalta kovin vaivattomasti). Rytminen tanssilava taas on moodina suorastaan torso, sillä siihen kuuluvat haasteet on nopeasti kaluttu. Siksi eniten aikaa tulee vietettyä latapelien ja koskiseikkailun parissa.

Itse minipeleissä käytetään ilahduttvasti hyödyksi Joy-Conien erilaisia liikkeentunnistuskontrolleja, HD Rumblea ja myös ihan tavanomaista ohjaamista. Välillä ohjataan lentokonetta kapulaa kallistelemalla, sitten yritetään arvata kuinka monta tammenterhoa laatikossa on ja pian kuljetetaan esimierkiksi pommia kapeaa kielekettä pitkin.

Mitä tulee lautapeleihin, tarjolla on neljä erilaista boardia ja jokaisella 20:lla hahmolla erilainen arpakuutio, joten yksikään peli ei ole samanlainen. Toki itse pelin kulku pysyy suhteellisen muuttumattomana: Joka heittovuorolla käytetään tavaroita, liikutaan ja lopuksi pelataan minipeli. Eniten lopussa tähtiä kerännyt pelaaja voittaa.

Super Mario Partyn ostaessaan tietää suurin piirtein mitä saa. Ei enempää eikä vähempää kuin todella hyvän partypelin, jonka kanssa saa kulumaan monta hauskaa iltaa. Mitään uutta ja mullistavaa se ei kuitenkaan pöydälle tuo. Kuitenkin mukava lisä pelikirjastoon kaikille, joilla on mahdollisuus local multiplayeriin.
Arvosana: 8/10