Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)

Peli
Super Mario Odyssey

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo EPD

Julkaisuvuosi: 2017
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
50 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
60 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.6

Tähän peliin on kirjoitettu (5) arvostelua. Lue arvostelut alta!

RaggaR <2017-11-24 00:48:00>
Super Mario palaa takaisin tuttuun ja turvalliseen Mario 64:n/Sunshinen tyyliseen avoimeen pelimaailmaan jossa pelaaja saa liikkua vapaasti omassa järjestyksessä. Tähtien sijasta kerätäänkin nyt kuita ja matkustetaan erilaisissa kuningaskunnissa seikkailemassa ja etsimässä prinsessa Peachia. Uutena kykynä Mario pystyy heittämään Cappy-nimisen hattuolion esineitä/hahmoja kohti ja omaksumaan näiden kyvyt ja fyysisen muodon. T-Rex lienee se kaikista erikoisin.

Pelattavaa riittää valtavasti ja vielä enemmän jos haluaa pelata pelin kokonaan läpi. Kyseisiä kuita on sen verran paljon, että pelaaminen ei lopu aivan heti kesken. Osa kuista on helppoja löytää, mutta muutaman kuun hankkiminen pistää veren kiehumaan armottoman vaikeustason takia. Luvassa siis pelattavaa uusille ja kokeneille pelaajille.

Vaikka peli onkin idearikas ja aidosti hyvää Nintendo-laatua, on pakko mainita, että osa pelin maailmoista on yllättävän pieniä kun taas muut maailmat ovat yllättävän isoja. Lisäksi pelin runsas kuumäärä saattaa alkaa tuntumaan liian toistuvalta ja täten kenttädesign on vähemmän "monipuolisempi" kuin esim. Galaxy-peleissä. Ei ehkä kovinkaan iso haittapuoli monen mielestä, mutta itseäni tämä pisti silmään. Jotenkin peli ei tunnu antavan kaikkensa irti, tai sitten odotin jotain elämää suurempaa kokemusta. En tiedä. Ehkä peliä olisi voitu monipuolistaa enemmän tekemällä isompia/enemmän kenttiä...?

Super Mario Odyssey ei ole lempi 3d-Mario-pelini, mutta se on silti erittäin addiktoiva, hyvä (tasoloikka)peli Switchille.
Arvosana: 9/10

Derringer <2017-11-05 23:24:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 9/10

Kuzpo <2018-11-23 17:15:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Shaittori <2019-05-04 23:40:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

fluojn <2020-03-09 15:24:00>
Super Mario Odyssey oli ilmestyessän yksi Switchin ensimmäisistä todella isoista yksinoikeuspeleistä ja keräsi suitsutusta lähes universaalisti, eivätkä arvosanat ole lainkaan tuulesta temmattuja. Kyseessä on nimittäin myös allekirjoittaneelle se paras Super Mario-peli koskaan.

Tällä kertaa Mario lähtee pelastamaan prinsessa Peachia Cappy-hatun ja Odyssey purjealuksen suosiollisela avustuksella. Kaksikko jäljittää Bowseria läpi erilaisten maailmojen, joiden kautta Koopakuningas kerää resursseja tuleviin häihin Peachin kanssa. Takaa ajon mahdollistavat voimakuut, jotka toimivat polttoaineena Odysseylle. Kuten 3D-Marioille on tyypillistä, pelaajalle anetaan aina jokin tietty kuu ja päämäärä jota havitella, mutta se ei kahlitse millään tavalla, vaan maailmoihin ripoteltuja kuita saa kerätä omaan tahtiin.

Kuita löytyy kirjaimellisesti kaikkialta, joten turhaan haahuiluun ei todellakaan mene aikaa. Lisävinkkejä voi saada kuiden nimistä papukaijalta, tai ostaa sijainnin suoraan Toadilta. Kuut löytyvät useimmiten toinen toistaan herkullisempien loikkaratojen päästä ja varrelta. Mutta mukana on myös hedelmäpeliä, juoksukisaa, pulmanratkontaa, kalastusta, naruhyppyä yms. Eniten saavutetaan kuitenkin Cappy-hatun Capture toiminnolla jonka avulla otetaan hallintaan jokin muu hahmo. Valikoima on mittava ja siihen kuuluvat mm. Goombat, Dry Bonesit, sammakot ja tankit. Jokaisella on oma uniikki liikevalikoimansa, joista ammennetaan todella mielikuvituksellisia haasteita.

Lainatakseni erästä hyvää ystäväni: Super Mario Odyssey on peli, jossa koko ajan tuntee olevansa 100% kontrollissa. Marion ohjaus on yhtä nautintoa kunhan uudet jipot on omaksunut. Sen lisäksi peli heittää jatkuvasti kehiin uusia ideoita ja tasapainottelee juuri oikealla tavalla nostalgian ja tuoreen otteen välillä.

Ymmärrän, että monille avoimet maailmat ja vapaavalintaisten kuiden keräily ei ole sitä ominaisinta Marioa, mutta itselleni tämä oli alusta loppuun tyydyttävintä loikkimista ikinä. Tätä lisää!
Arvosana: 10/10