Pikmin 3 Deluxe (Nintendo Switch)

Peli
Pikmin 3 Deluxe

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2020
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Strategia/Sota

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
38 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2021-02-21 16:15:00>
Kuten moni muukin Nintendon hutikonsoli Wii U:n yksinoikeuspeleistä, myös Pikmin 3 sai lopulta oman Deluxe-versionsa Switchillä. Kokonaisuus on siis prikulleen sama, kuin alkuperäisessä, tosin sisältäen muutamia mukavia lisäyksiä.

Pelin päätarina seuraa kolmea Koppai-planeetan tiedustelijaa, jotka yrittävät pelastaa nääntyvän kotinsa etsimällä ruokavaroja avaruuden syövereistä. Haaksirikkouduttuaan Pikminien planeetalle he löytävät kyllä valtavasti syötävää, mutta rikkinäisellä aluksella ei kiertorataa pidemmälle pötkitä. Alkaa selviytymiskamppailu, jonka onnistumisessa pikkuiset kasvieläinhybridit ovat avainasemassa.

Pelityypiltään Pikmin muistuttaa tosiaikastrategiaa. Pelaaja voi koota jokaiselle koppailaiselle oman joukon erilaisia pikminejä, joista toiset ovat hyviä taistelemaan, toiset kaivamaan, jotkut johtavat sähköä ja jotkut taas hengittävät veden alla. Näillä avuilla eri kenttäkokonaisuuksista sitten päihitetään paikallista faunaa ja kerätään maukkaita hedelmiä emoalukseen. Aikaa on rajallisesti, sillä joka ilta miehistö joutuu nauttimaan yhden muona-annoksen kerätyistä herkuista ja jos ruokaa ei kerää tarpeeksi, päättyy tutkimusmatka lyhyeen. Kaikki hedelmät keräämällä pelipäiviä on tosin 99 kappaletta, joten kiire ei missään tapauksessa pääse tulemaan.

Itse ihastuin Pikminiin ensimmäisestä pelikerrasta lähtien ja Pikmin 3:n päätarina on koko sarjan hiotuin kokonaisuus. Tämän lisäksi Deluxe-versioon on lisätty kahdesta ensimmäisestä sarjan pelistä tutun Kapteeni Olimarin edesottamuksia kokonaista 15:n tehtävän verran, joissa kisataan eri arvoisista mitaleista keräten aarteita tai kurmottamalla vihollisia. Erityinen Missions-pelimuoto taas antaa tiukimmat haasteet, sekä tuo mukaan myös Pikmin 2:n violetit raskaat pikminit ja pienet valkoiset myrkkypikminit. Nämä + kaksinpeli bingo battle tuovat pelille huomattavasti enemmän kestoa, päätarina kun on koluttu muutamassa päivässä.

Pikmin ei ole historiansa aikana uponnut massoihin yhtä hyvin, kuin esimerkiksi Mario tai Zelda, mutta ne jotka ovat siitä pitäneet, ovatkin viihtyneet äärimmäisen hyvin. Itse kuulun tähän porukkaan ja suosittelen kokeilemaan jo ihan siitä syystä, että tämän kaltaisia pelejä ei muita oikeastaan ole!
Arvosana: 9/10

patrikki <2022-08-27 21:46:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10