Kirby Star Allies (Nintendo Switch)

Peli
Kirby Star Allies

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: HAL Laboratory
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2018
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
45 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

RaggaR <2018-04-06 03:31:00>
Kirbyn debyyttiseikkailu Switchillä on sitä tuttua ja turvallista laatua mitä odottaa voi tältä pinkiltä kaverilta. Uutena kykynä Kirby pystyy ystävystymään pelin vihollisten kanssa ja tekemällä yhteistyötä eri tilanteissa. Maksimissaan kolme vihollista voi liikkua Kirbyn mukana mutta vihollisia voi vaihtaa mielen määrin koska niitä päätyy vastaan melkein koko ajan. Tietyt viholliset pystyvät jakamaan eri kykyjä tiettyjen hahmojen kanssa ja näin Kirby pääsee helpommin eri bonuspaikkoihin. Vähän kuin Kirby 64:n kaksoisominaisuuskyvyt, mutta ei aivan.

Kirby Star Allies ei oikein yllätä millään tavalla. Keskiarvosanaa nakertaa pelin yllättävä helppous ja lyhyys mikä voi tehdä siitä siitä tosi tylsän seikkailun. Tosin peliä voi pelata jopa neljä ihmistä samanaikaisesti samalta ruudulta ja täydelliseen läpipeluuseen tarvitaan kokeneita pelaajia. Bossitaistelumodi vaikeimmilla asteilla pistää adrenaliinin virtaamaan.

Toivottavasti Kirbyn seikkailut jatkuvat vielä Switchillä.
Arvosana: 7/10

fluojn <2020-09-12 13:03:00>
Switchin voittoisan ensimmäisen vuoden jälkeen oli selvää, että myös sympaattinen pinkki palleromme, Kirby, saisi konsolille oman pelinsä. Kyseessä on perinteistäkin perinteikkäämpää Kirby-tasoloikkaa muttamalla uudella jipolla.

Eräänä päivänä synkkä Jambastionin linna ilmestyy Kirbyn kotiplaneetan ylle ja alkaa heittelemään asukkaita riivaavia mustia sydämiä. Kirbylle tämä tosin antaa ominaisuuden voittaa puolelleen maksimissa kolme vihollisapuria, joiden avulla sitten käydään selvittämään tasoja, ratkaisemaan kevyitä pulmia ja kaatamaan pomoja.

Star Alliesin suurin vetonaula on mahdollisuus pelata neljästään ystävien kesken. Toki ykköspelaajana Kirby määrää tahdin, mutta hommasta tulee herkullisimmillaan maittavaa kaaosta parhaaseen Smash-tyyliin. Pelin 28 kopiointikykyä (joista 4 täysin uusia) reagoivat toistensa kanssa monin eri tavoin, esimerkiksi nostamalla hyökkäysvoimaa tai luomalla kaiken jyräävän Curlig-kiven!

Hyppely on Kirbynsä pelanneille tavattoman tuttua, eikä matkan varrella vastaan tule juuri mitään yllättävää. Lisäksi seikkailu on myös melko lyhyt (Esim. verrattuna aikaisempiin 3DS-peleihin Triple Deluxeen ja Planet Robobotiin). Visuaalisesti meno on tosin todella komeaa.

Kuten Kirby-peleissä on totuttu, Star Allieskin sisältää post game sisältöä, joista Chop Champs ja Star Slam Heroes ovat puolivillaisia mikropelejä Mario Party tyyliin, kun taas Guest Star ja Heroes in Another Dimension kierrättävät pääpelin kenttiä ja vihollisia hieman kimurantimmassa ympäristössä. Guest Starista saa eniten hupia, sillä sankarikseen saa valita minkä tahansa kopiokykyä kantavan vihollisen ja myöhemmin ilmaisen DLC:n mukana tulevia aiemmista Kirby-peleistä tuttuja hahmoja.

Kirby Star Allies, vaikka on suurella sydämellä tehtailtu peli, se tuntuu liian turvalliselta komiteatyöltä sarjan muiden seikkailujen joukossa. Erityisesti Planet Robobotin jälkeen se tuntui olevan nopeasti ohi, eikä suurta hinkua sen pariin palaamiseen jäänyt. Plussaa kuitenkin moninpelistä ja hienosta visuaalisesta annista. Viimeinen bossimatsi ei pettänyt tälläkään kertaa!
Arvosana: 7/10