Fire Emblem: Shadow Dragon (Nintendo DS)

Peli
Fire Emblem: Shadow Dragon

Konsolille: Nintendo DS
Kehittäjä: Intelligent Systems
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2008
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Strategia/Sota

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
58 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-01-31 15:12:00>
Intelligent Systemsin kehittämä Fire Emblem strategiarooliseikkailusarja on yksi Nintendon arvostetuimpia yksinoikeuksia. Ainoa lokalisoitu DS:lle kehitetty Shadow Dragon on remake sarjan ihka ensimmäisestä Famicomille ilmestyneestä pelistä.

Akaneian kuningaskunnan nuori prinssi Marth joutuu pakenemaan esinäytöksessä henkensä edestä, kun lohikäärmekansaan kuuluva paha Medeus nousee haudastaan ja pistää päiviltä lähes koko kuningasperheen ja alistaa ympäröivät maat rautaiseen otteeseensa. Vuosien kuluttua varttunut Marth vannoo kostoa ja lähtee pikkuhiljaa nostattamaan kapinaa uskollisten, mutta vähäisten liittolaistensa kanssa.

Vaikka Fire Emblemin tarina on kiinnostava ja käsittelee Nintendo-tuotteeksi tavallista aikuisempia aiheita, on pelien ydin kuitenkin taktisissa vuoropohjaisissa taisteluissa, joissa ohjastetaan vapaasti omista joukoista kasattavaa, yleensä 12-16 yksikköä sisältävää armeijaa. Aluksi porukkaa on juuri ja juuri tarpeeksi, mutta pelin loppua kohti sotilaita on kuin pipoa, joten valintojaan täytyy toden teolla jäädä miettimään. Varsinkin, kun taistelussa kaatunut toveri jää lopullisesti manan majoille. Yksiköt jaottuvat mm. panssaroituihin, mutta hitaisiin ritareihin, pitkiä matkoja nopeasti taittaviin hevosmiehiin, lentäviin lohikäärmeratsastajiin ja loitsuja heittäviin maageihin. Jokaisella hahmolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joita on pakko oppia soveltamaan vihollisen lyömiseksi.

Alkuun päästyään joukkojen järjestelemiseen ja mikromanagerointiin menee tuhottomasti aikaa. Aseet ovat kulutustavaraa, parannus- ja ylennysvarannot tulisi jakaa tasapuolisesti ja rivit järjestää siihen malliin, ettei vastustaja pääse iskemään selustaan, tai heikkojen yksiköiden kimppuun. Huolellisuus palkitaan ja hyvä strategia saattaa tuoda voiton ilman ainoatakaan menetystä. Taistelutoverin kuollessa on aina pidettävä mietintätauko, kannattaako painaa eteenpäin vai ladata tallennus. Kesken mittelön on nimittäin mahdollista tallentaa tietyissä kohdissa. Haaste on todella napakka, vaikka pelaisi ihan normal-tasollakin. Haastetta kaipaavat ottavat 1-5 tähden Hard Moden.

Fire Emblem: SD on ensimmäinen koskaan pelaamani sarjan peli ja pakko sanoa, että ymmärrän suosion syyn. Jos strategiarope iskee yhtään, teet itsellesi palveluksen hommatessasi tämän. Esim. Gamefaqsissa Shadow Dragon on kumminkin saanut muutaman murska-arvionkin. Toisin sanoen sarjan muiden pelien täytyy olla aivan järjetöntä timanttia, jos tämä on yksi huonoimmista O_o
Arvosana: 8/10