Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (Nintendo DS)

Peli
Final Fantasy: The 4 Heroes of Light

Konsolille: Nintendo DS
Kehittäjä: Matrix Software
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2009
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
20 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-07-02 12:59:00>
Final Fantasy IX:n jälkeen Square Enixin lippulaivasarja on sijoittunut enemmän tai vähemmän futuristisiin ja moderneihin ympäristöihin. Siksi vuonna 2009 koettiin jälleen olevan tilausta perinteiselle keskiaikaiselle japsiropelle ja sarjan perinteitä kunnioittavalle teokselle. FFIII:n ja IV:n onnistuneiden DS käännösten jälkeen alettiin kehittää samaan henkeen itsenäistä teosta, josta sittemmin tuli The 4 Heroes of Light.

Pelin tarina on hyvin perinteinen. Neljä ystävystä lähtee pelastamaan Pohjanakka Louhen sieppaamaa prinsessaa ja sinkoutuu tämän myötä huikeaan seikkailuun, jossa lopulta koko maailman kohtalo on vaakalaudalla. Apuna ystävyksillä on kristallin luovuttamat "kruunut," eli hatut, jotka vastaavat aikaisempien FF-pelin Job systeemiä. Sekä hattuja, että varusteita voi kehittää satunnaistaisteluista kerättävillä jalokivillä ja ansaita uusia kykyjä. Taistelut käydään vuoropohjaisesti ja järjestelmä muistuttaa hyvin paljon FF-sarjan neljää ensimmäistä peliä. Valitettavasti pelaaja ei voi mittelöissä päättää ketä viholaisista kurmottaa ja parannusesineetkin heitetään pelin sanelemille hahmoille. Pelin vihollisten tason skaalautuvat hahmojen mukana, joten power levelaus ei toimi, jollei jatkuvasti päivitä myös varusteitaan. Haaste on aluksi todella rapsakka ja erityisesti bosseihin täytyy hieroa kunnolla aivonystyröitä.

Lisäksi pelin nimi, 4 Heroes of Light, on aluksi hieman harhaanjohtava, sillä pelin alkupuolisko liikutaan lähes koko ajan soolona, tai korkeintaan kahden sankarin ja yhden vierailevan tähden voimin. Kun vihdoin puolessa välissä saadaan porukka jälleen kasaan, niin tuntuu, että peli vasta alkaa, vaikka takana on jo tod. näk. yli kymmenen tuntia. Muita harmituksia aiheuttavat 15:een tavaraan rajoitettu inventaario per hahmo. Ja tähän sisältyvät siis myös aseet, haarniskat, kilvet ja korut. Siispä erityisesti luolastoissa pelaaja tulee törmäämään jatkuvaan tilanpuutteeseen.

4 Heroes of Light on muuten todella mielekäs retrohenkinen japsiropellus, johon kaikkien vanhojen FF-pelien fanien luulisi ihastuvan, kunhan jaksaa selvittää pelin alkupuoliskon. Se pursuaa viittauksia ja yhtäläisyyksiä pääsarjaan, mutta tuo mukaan myös moderneja mausteita wi-fi kauppojen ja kosketuskontrollien avulla. Peli sai henkisen jatko-osan 3DS:lle vuonna 2012 nimeltä Breavely Default.
Arvosana: 7/10