Yoshi's Story (Nintendo 64)

Peli
Yoshi's Story

Konsolille: Nintendo 64
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1998
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 45 euroa
L: 20 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
36 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
14 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-09-28 11:29:00>
Legendaarisen SMW2: Yoshi's Islandin jälkeen on varmasti vaikea vastata pelaajien odotuksiin, joten Nintendolla ei edes yritetty lähteä tekemään parempaa peliä. Sen sijaan lähestymistavaksi otettiin äärimmäisen lapsenmielinen tarina kuudesta vastakuoriutuneesta Yoshista, jotka lähtevät pelastamaan Super Iloista Puuta Baby Bowserilta.

Pelin Story Mode koostuu aina kuudesta kentästä, joihin tulee valinnanvaraa sitä mukaa, kun pelaaja kerää edelliseen kenttään piilotettuja isoja sydämiä. Tarinassa ei pääse palaamaan takaisinpäin, vaan kun kenttä on menty, niin se on sitten menty (Kenttiä pääsee toki pelaamaan Trial Modessa aina sen kerran läpäistyään). Ja uutta peliä ei pääse aloittamaan ennen game overia (kaikki Yoshit joutuneet vangiksi) tai pelin läpäisyä.

Kentät selvitetään keräämällä 30 hedelmää. Jokaiseen kenttään on ripoteltu 60 hedelmää, joista 30 on Yoshien lemppareita, melooneja. Riippuen Yoshien väristä, iloiset dinosaurukset tykkäävät tietyistä hedelmistä enemmän ja keräävät näin pisteitä. Pojoja saa vihollisten kurmuuttamisesta, rahan keräämisestä, sydämistä ja jäljellä olevista Yosheista. Melooneista saa ekstrapisteitä, eli saadakseen parhaan pistemäärän, on kerättävä kaikki 30 melonia.

Muuten gameplay on tuttua Yoshi's Islandista. Yoshi nieleskelee hedelmiä ja vihollisia pitkällä kielellään, harrastaa tasoloikkaa ja heittelee munia (tähän N64:n analoginen tatti on omiaan). Kentät ovat Nintendo-tyyliin erittäin värikkäitä, kauniita ja kekseliäitä. Grafiikka on kilpailukykyistä vielä tänäkin päivänä.

Yoshi's Story on kaikin puolin hyvä ja viihdyttävä peli, mutta kolme asiaa tekee siitä tosi turhauttavan. Pienikin virhe voi tehdä jonkun kentän sydämistä mahdottomaksi ja näin seuraavassa maailmassa jonkin kentän saavuttamattomaksi. Uuteen yritykseen on pelattava koko tarina alusta. Toiseksi jos keräät kaikki vastaan tulevat hedelmät, voi helposti kentästä jäädä puolet näkemättä, koska tarina etenee heti 30:n hedelmän jälkeen. Myös ainoastaan 24 kenttää tekee Yoshi's Storysta todella lyhyen pelin, vaikka se pelataankin monta kertaa läpi.

Hurmaava teos perheen pienimmille, joka Yoshi's Islandin kenttärakenteella ja -mekaniikalla olisi ollut vain niin paljon parempi. Mukava toki näinkin.
Arvosana: 7/10