Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call (Nintendo 3DS)

Peli
Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Indies Zero
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2014
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Musiikki

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
24 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2014-12-14 15:59:00>
Final Fantasy-peleistä ovat monille jääneet päällimmäisenä mieleen niiden upeat soundtrackit, joten on sanomattakin selvää, että juuri tämän seikan ympärille rakennettu rytmipeli on mitä mainioin idea! Alkuperäinen Theatrhythm Final Fantasy kattoi kourallisen kappaleita jokaisesta sarjan 13:sta ensimmäisestä pelistä naputeltavaksi. Jatko-osa Curtain Call pistää joka osa-alueella paremmaksi lisäämällä jokaiseen pääsarjan peliin tuplasti kipaleita ja ottamalla mukaan myös spin-offeja, kuten FF Crystal Chroniclesin, Mystic Questin, Dissidiat ja jopa ainoastaan japanissa julkaistun Type-0:n. Kokonaisuus kattaa yli 200 kappaletta, joista jokaisesta voi kokeilla taitojaan kolmessa eri vaikeusasteessa.
Tavoitteena on siis naputella, liu'utella ja sohia 3DS:n kosketusnäyttöä Guitar Heron tapaan erilaisten merkkien saavuttaessa aktivointiympyrän. Pisteet ja taistelun jälkeen ansaitut tavarat määrittyvät moodista riippuen pitkäaikaisen virheettömän naputtelun, tuhottujen vihollisten, tai matkatun taipaleen perusteella.
Pelaaja kokoaa roolipelimäisesti neljän hahmon joukkueen yli 60 Final Fantasy-päähenkilöstä, kerää näille soittamalla tasoja ja abilityjä ja suorittaa erilaisia saavutuksia trophyjen ja harvinaisten esineiden toivossa. Jokaisella hahmolla on omat ominaisuutensa, mutta ne jakautuvat karkeasti joko pitkiä matkoja Field Music-tasoilla taittaviin nopsajalkoihin, Battle Music-moodissa hirviöitä kasapäin kellistäviin mörssäreihin, tavaroita haaliviin onnenpekkoihin, tai fyysisesti heikkoihin parantajiin. Tasapaino on tärkeää, erityisesti, jos naputtelu ei ole virheetöntä. Jokaisesta hutista tai kehnosta suorituksesta kärsii nimittäin vahinkoa ja pahimmassa tapauksessa kappale hylätään.
Curtain Callia voi pelata mukavasti ihan vain musiikkivalikosta kappaleen kerrallaan, mutta pelissä voi myös astua eri pituisiin Quest Medley-seikkailuihin, joissa saa valita reittinsä kappaleiden välillä.
Pelin uusi ominaisuus on lokaalisti tai netin yli käytävät mittelöt, jossa toisen suoritusta voi häiritä erilaisilla EX Bursteilla, joka saa ruudulla liikkuvat merkit huojumaan, pienentymään, nopeutumaan tai pyörimään.
Curtain Call on kelpo peli, mutta tuntuu kokonaisuutena pääasiassa kappalepäivitykseltä, koska varsinaiset pelimekaaniset uudistukset loistavat poissaolollaan. Naputtelu on silti etenkin FF-fanille erittäin koukuttavaa ja siitä kertovat esimerkiksi tätä kirjoitaessa omat tilastoni: 210,000 rhythmia-pistettä ja 80 pelituntia.
Arvosana: 8/10