The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo 3DS)

Peli
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: GREZZO
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2015
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
46 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-03-05 14:09:00>
Nintendo 64:n elinkaaren loppupuolella julkaistu Zelda-sarjan outolintu, Majora's Mask, jakoi mielipiteet omaperäisellä aikamatkustusteemallaan ja muutenkin totuttua synkemmällä tunnelmalla. Kesällä 2012 mediaan ilmestyi HD-grafiikalla työstetty video, joka selkeästi enteili uusversiota kyseisestä pelistä. Informaatio johti sinänsä harhaan, sillä remake oli kyllä tekeillä, mutta sitä oli kehitelty Ocarina of Timen onnistuneen porttauksen jälkeen yksinomaan 3DS:lle. Lopulta odotukset palkittiin helmikuussa 2015.

Uudelleen ehostettu 3D-maailma on, jos mahdollista, vielä Ocarinaakin taitavammin toteutettu. Linkin seikkailu Majoran valtaaman Skullkidin ja tämän kutsuman maahan syöksyvän kuun päihittämiseksi näyttää aivan hervottoman hyvältä. Toki 3D:stä voi olla montaa mieltä, mutta itseäni ominaisuus häiritsi käytännössä vain gyrokontrolleja käytettäessä. Muutenkin Majoran teemoitus on ihan omaa luokkaansa. Terminan asukkaat puuhaavat omiaan, käsitellen lähestyvää maailmanloppua hyvin eri tavoin. Kaiken hulinan keskeltä täytyy löytää ne juonilangat, jotka lopulta johdattavat neljään temppeliin ja muinaisten Suojelijoiden herättämiseen.

Alkuperäisessä Majorassa kritisoitiin rajallista tallennusmahdollisuutta ja muutamia liian kryptisiä juonenkäänteitä. 3DS-versiossa kulmia on pyöristetty juuri sopivasti, menemättä kuitenkaan liian pitkälle. N64:llä pystyi tekemään pysyvän tallennuksen ainoastaan palaamalla ensimmäisen päivän alkuun, mutta remake tarjoaa tallennuspisteitä lähes joka toisella alueella. Lisäksi tapahtumista kirjaa pitävästä Bomber's Notebookista löytyy nyt myös alue huhupuheille ja mahdollisuus asettaa herätyskello lähelle haluttua tapahtumaa. Muut muutokset saattavat laittaa veteraanin pään pyörälle, sillä muutama tavara on vaihtanut paikkaa toistensa kanssa ja osa löytyy ihan muualta, kuin alkuperäisessä. Sitä en tosin osaa arvata, miksi Zelda-sarjan mittavimpaan pullomäärään (kuusi kappaletta) on lisätty vielä yksi ekstrapullo?

Ytimessään Majora's Mask on 3D-Zelda niin hyvässä kuin pahassakin. Mittelö on toimivaa L-tähtäyksen avustuksella, luolastot herkullisen kimurantteja ja joka paikasta löytyy uusia sivutehtäviä, joskin palkintona on useimmiten yksi 52:sta sydämenpalasta (Myöskin enemmän, kuin missään muussa Zeldassa). Teema jakaa varmasti yhä mielipiteitä, mutta itselleni se on ehkä parhaiten toteutettu aikamatkustuspeli koskaan! Kun päälle lisää synkän tunnelman ja vinksahtaneen maailman, on ikimuistoinen seikkailu taattu!
Arvosana: 9/10