Tähän on kirjoitettu (4) arvostelua. Lue arvostelut alta!
fluojn
<2013-11-25 17:11:00>
Jos Phantom Hourglass ja Spirit Tracks stylus-ohjauksineen jätetään laskuista, on The Legend of Zelda: A Link Between Worlds ensimmäinen perinteinen 2D-Zelda kymmeneen vuoteen! Ja millaisilla aineksilla tämä paluu on maustettu? Seikkailu sijoittuu alkuperäisen SNES Zelda A Link to the Pastin maailmaan, jossa edellisen legendan sankarin urotöistä on kulunut jo vuosikymmeniä. Kakarikon kyläsepän vihreänuttuinen oppipoika, Link, saa jälleen täyttää nämä suuret saappaat, kun ilkeä Yuga alkaa sinetöidä muinaisten Seitsemän Viisaan Miehen perillisiä tauluhin. Erinäisten yhteensattumien kautta sankari saa kyvyn sulautua seiniin ja tämä ominaisuus onkin yksi pelin avainelementtejä. A Link to the Pastin läpi pelanneille luvassa on jos jonkinlaista nostalgiatrippiä ja fanipalvelua. Hyrule on pysynyt jotakuinkin samanlaisena, mutta joka puolelta aukeaa uusia tuttavuuksia, minipelejä, haasteita ja lähestymistapoja. Kun peli etenee, ja nimikkeen mukaisesti Hyrulen ja varjomaailma Lorulen välille aukeaa linkki, ollaankin sitten astetta uudemman sisällön äärellä. Luolastoja ja vihollistyrmiä on kokonaisuudessaan hulppeat 11 kappaletta, eli yhtä paljon kuin A Link to the Pastissa. Vaikka suurin osa on tuttuun tapaa teemoitettu esimerkiksi vesi, tuli ja jääelementeillä, on lähestymistapa kolmiulotteisuuden ja seiniin sulautumisen ansiosta herkullisen uusi ja erilainen. Vaikka pulmissa ei kauhean kauaa tarvitse aivonystyröitä vaivata, eivät ne kuitenkaan aliarvioi pelaajaa. Link saa esineensä sarjalle poikkeuksellisesti vuokraamalla Ravio-kauppiaalta kovaa valuuttaa vastaan. Myöhemmin rojut voi lunastaa ikiomaksi, jos rupee-pussi on tarpeeksi suuri. Lisäksi luolastot tarjoavat paljon hienoja vapaaehtoisia esineitä. A Link Between Worlds on ytimeltään äärimmäisen hiottu pelimekaaninen ilotulitus, jota on vaikea laskea käsistään hyvän toteutuksen vuoksi. Ehkä juuri tästä johtuen tarinallinen anti onkin vähän vaisumpaa. Juonta kantavat dialogipätkät voi laskea lähes yhden käden sormilla ja mistään Twilight Princessin ja varsinkaan Majoran kaltaisesta syvällisyydestä ei voida puhua. Peli-iloa seikka ei varsinaisesti syö, koska nähtävää ja tehtävää aukeaa joka puolella. Pelatessani suorastaan etsin kaikenlaista valittamisen aihetta, mutta lopulta joudun tunnustamaan, että ALBW painii lähes samassa sarjassa ALttP:n kanssa. SNES klassikko on tosin voittaja, koska se teki kaiken ensin. Kriitikot ja pilkunviilaajat voivat olla toista mieltä, mutta minulle tämä on täyden kympin peli!
Arvosana: 10/10
SikSak
<2015-05-03 09:10:00>
Pitkän tauon jälkeen Zelda -sarja tekee Link Between Worldsin myötä paluun ylhäältä päin kuvattuun seikkailuun ja kaiken lisäksi peli tarjoilee todellisen nostalgia piikin sijoittumalla SNES -klassikon, Link to the Pastin, maisemiin. Pelimaailma on pysynyt perusrakenteltaan samana, mutta kaikki luolastot on tehty uusiksi ja värikäs hahmokaarti koostuu pitkälti uusista kasvoista.
Tutusta maailmasta huolimatta LBW tuntuu alusta lähtien uudelta peliltä ja se antaa aikaisempia Zeldoja enemmän vapautta tutkimiseen. Tällä kertaa tärkeimpiä varusteita ei etsitä luolista kuten yleensä vaan nyt ne voi vuokrata tai ostaa huomattavasti kalliimmalla Ravio nimiseltä hahmolta, joka pistää putiikin pystyyn Linkin kotiin. Aluksi olin hiukan skeptinen pysyykö pelin rakenne hyvin kasassa vuokrausmekaanikan kanssa, mutta epäilykset hävisivät todella nopeasti huomatessani kuinka mukavaa on tutkia ympäristöä ja läpäistä luolastoja juuri haluamassaan järjestyksessä. Vapaus onkin avainsana Link Between Worldsissä. Etenemiseen on lähes aina monta tapaa oli sitten kyse overworldista tai dungeonin pulmasta.
Oman mausteensa soppaan tuo uusi pelimekaniikka, joka antaa pelaajalle kyvyn liikkua maalauksena seiniä pitkin. Seinissä meneminen ei välttämättä kuulosta kovinkaan suurelta uudistukselta, mutta peli on ottanut kyvystä kaiken irti ja se todellakin vie tutkimisen aivan uusin ulottovuuksiin. Myös Valon ja Pimeyden maailman, Hurylen ja Lorylen, välillä vaihtelu tapahtuu seinästä löytyvien repeytymien avulla.
Link Between Worlds on erinomaisen pelisuunnittelun taidonnäyte. Kaikella on joku tarkoitus eikä mikään pelimekaniikka jää käyttämättä. Peli nojaa monessa ottessaa vahvasti nostalgiaan, mutta itse pidin kaikkia viittauksia vain plussana. LBW käyttää luolastoissaan todella hyvin 3D:tä hyödykseen ja tavaroiden vaihtelu on helppoa kosketusnäytön avulla eli myös konsolista on otettu kaikki hyöty irti. Pakettiin kun lisätään menevä ulkoasu ja loistavat paljon SNES-pelin suuntaan kumartavat musiikit, saadaan yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä. A Link to the Past jää niukasti kakkoseksi, mutta Link Between Worldsin seikkailun vapaus ja monipuolisuus nostavat pelin arvoa huimasti.
Arvosana: 10/10
hehahi
<2017-10-04 20:36:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10
Selviytyjä
<2019-03-27 11:39:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10