Paper Mario: Sticker Star (Nintendo 3DS)

Peli
Paper Mario: Sticker Star

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Intelligent Systems
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2012
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
22 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
6

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-09-15 21:49:00>
Paper Mario-sarja jatkoi kahden ensimmäisen pelinsä kohdalla Super Mario RPG:n perintöä japsiroolipeleiltä lainailevien mekaniikkojen kanssa. Kuitenkin Wiin Super Paper Mario uudisti menoa lisäämällä soppaan tasoloikkaelementtejä ja viimeistään Sticker Star on se peli, jossa aletaan ottaa lopullista irtiottoa menneisyydestä.

Bowser sekaantuu Sienivaltakunnassa järjestettävään tarrafestivaaliin ja tästä seuraa kimaltavan liimakekomeetan repeytyminen kuuteen osaan. Komeetan osaset ja tietysti niiden mukana Prinsessa Peach joutuvat pahalaisten kynsiin ja Mario joutuu uuden tarraystävänsä Kerstin kanssa pelastushommiin.

Sticker Starin alku on leppoista hyppelyä vehreillä niityillä. Mario kerää vihkoonsa tarroja, joilla höykyttää vihollisiaan, sekä selvittää maastossa olevia pieniä pulmapähkinöitä repimällä taustoista palasia ja liimailemalla niitä uusiin paikkoihin. Vähän väliä vastaan tulee myös Thing-esineitä. Arkipäivän tarvikkeita, kuten saksia, imureita ja nitojia. Nämä vempeleet voi muuttaa voimakkaiksi hyökkäystarroiksi, jotka tekevät vihollisista selvää jälkeä.

Valitettavasti tämä Thing-mekaniikka on myös pelin suurin ärsytys. Kaikki seikkailun moninaisista pomomatseista vaativat juuri sen oikean Thing-arsenaalin tullakseen päihitetyksi ja ne pitää vielä käyttää prikulleen oikeaan aikaan. Jos et ole sattunut löytämään oikeanlaista tavaraa, on matsi yleensä mahdotonta voittaa, vaikka käyttäisi koko kansionsa tarrat. Tästä saattaa seurata tuntikausia päämäärätöntä haahuilua oikean asian perässä.

Peli on myös muulla tavoilla epätasapainossa. Muutama ensimmäinen maailma tuntuu vielä aivan hyvältä pelisuunnittelulta, mutta sen jälkeen homma menee joko liian kryptiseksi tai kiirehditään ohi vasemmalla kädellä. Tämä on sääli, sillä Sticker Starissa on myös hyviä kohtauksia, kuten Snifitien isännöimä tv-visailu ja kummituskartanon aavejahti. Sen sijaan päätön Wigglerin palojen etsintä, tylsänpulskea koskenlasku ja halpamaisten bossitaistojen yrittäminen uudelleen ja uudelleen ei sitä ole.

Oikeastaan mikään pelin osuus ei auta nostamaan sitä keskinkertaisuuden syövereistä. Ei ihme, että pelisarjan fanit lynkkasivat Sticker Starin saman tein ja saivat samaa katkeraa kalkkia jatko-osa Color Splashissa (joskin se nostaa rimaa käsikirjoituksessa rutkasti!) Oikeastaan vasta Origami King löysi kultaisen keskitien uuden ja perinteisemmän Paper Marion välillä. Sticker Starin kohdalla mentiin valitettavasti pöpelikköön.
Arvosana: 6/10