One Piece: Romance Dawn (Nintendo 3DS)

Peli
One Piece: Romance Dawn

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Namco Bandai Games
Julkaisija: Bandai Namco Games

Julkaisuvuosi: 2014
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
6

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-08-06 14:49:00>
Kuten pelikotelo kertoo, kyseessä on ensimmäinen Eiichiro Odan menestyneeseen mangaan perustuva japsirope. Tarina seuraa piraatiksi ryhtyvän Monkey D. Luffyn seikkailuja, kun hän kokoaa aluksi miehistönsä ja suuntaa Grand Linelle, meristä hirveimmälle, tarkoituksenaan löytää jonain päivänä merirosvokuningas Gold Rogerin piilottama aarre, One Piece. Mistään pikkupelistä ei suinkaan ole kyse, sillä juonta se sisältää 60 ensimmäisen mangapokkarin verran. Joskin Whiskey Peak, Little Garden, Shabody saaret ja koko Skypiea saaga ohitetaan pienellä sivulauseella. Enies Lobbya, Thriller Barkia ja Marinefordia tass on venytetty kyllästymiseen asti.

Paperilla tämä konsepti vaikuttaakin jopa One Piece-fanin ja japsiropeista pitävän pelaajan märältä unelta, mutta kokonaisuus kaatuu keskinkertaiseen toteutukseen. Aluksikin tarinaa kerrotaan pääasiassa hahmoja esittävien korttien välityksellä ja välillä dialogia saattaa olla jopa varttitunnin verran. Sen jälkeen juoksennellaan hetken sokkelossa aina välillä vihulaisia kurmoottaen ja katsellaan taas puhuvia päitä. Ison skenaarion päätteeksi katsotaan animepätkä japsidubeilla ja enkkuteksteillä.

Taisteluosuudet ovat pelin parasta antia, vaikka nekin toistavat useimmiten samaa kaavaa. Vuoropohjaisuus muistuttaa huomattavasti Final Fantasy X:ää, jossa vuorot näkee ruudun reunassa olevasta mittarista. Omalla vuorolla liikutetaan olkihattupiraatteja taisteluareenalla ja joko hyökätään tai käytetään erikoiskykyjä ja tavaroita. Jos juoksentelee liian pitkälle toiminta-alueelta, rangaistuksena on odotusaikaa ja kykypisteiden hidasta palautumista. Hahmojen tavaramerkkihyökkäykset on kyllä hienosti toteutettu ja niiden ketjuttaminen onnistuneesti tuo tiettyä tyydytystä.

Tapahtumapaikkojen välillä voi tehdä ostoksia, päivittää hahmojen varusteita (jotka kaikki tuovat mukana omat kykynsä), tai nikkaroida löydetyistä tavaroista uusia. Sinne tänne on ripoteltu myös sokkeloista löytyven karttojen avulla avautuvia vapaaehtoisia saaria.

One Piece: Romance Dawn olisi ihan hyvä peli, ellei se toistaisi itseään niin paljon. Kun on hyppinyt dialogin ja sokkelon koluamisen välillä jo toista sataa kertaa, alkaa väsymys iskeä jäseniin. Itse painelin keskustelut nopeasti eteenpäin, koska tunnen tarinan ennestään ja silti läpäisyssä meni 30 tuntia, siksi voin vain kuvitella sitä pakkopullaa jonka peli ummikossa herättää. Kylmän objektiivisena pelikriitikkona antaisin sille arvosanaksi korkeinataan 5, One Piece fanina saakoon kuutosen.
Arvosana: 6/10