Metroid Prime: Federation Force (Nintendo 3DS)

Peli
Metroid Prime: Federation Force

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Next Level Games
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2016
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Räiskintä

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
27 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-07-15 21:00:00>
Metroid fanit olivat saaneet odottaa sarjan uutta peliä vuonna 2016 jo kuuden vuoden verran ja joidenkin mielestä Wiin Other M ei edes ollut "oikea" Metroid peli. Sen vuoksi netti räjähtikin vihaisista viesteistä ja alaspäin osoittavista peukaloista, kun Nintendo julkisti Metroid Rime: Federation Forcen 3DS:lle. Kyseessä on verkon yli tai samassa huoneessa kaverin kanssa maksimissaan neljän pelaajan ensimmäisen persoonan räiskintä joka keskittyy Galaktisen liittovaltion luoman iskujoukon edesottamusten ympärille. Vaikka myös Samus Aran on mukana kuvioissa, hän on vain sivuroolissa.

Olin itsekin todella skeptinen pelin suhteen ja se jäikin aluksi kesken pettymyksen tunteen käydessä ylivoimaiseksi. Federation Force tuntui riisuneen Metroidista kaiken, mikä teki siitä erityisen. Rauhallisen muukalaismaailman tutkimisen tilalla on mikrokokoisia kenttiä, jotka ovat liian täynnä silkkaa räiskintää. Lisäksi niitä painostetaan läpäisemään mahdollisimman nopeasti isojen pistebonusten perässä. Peli on myöskin niin selkeästi suunniteltu moninpeliksi, että osa tehtävistä on lähes mahdotonta suorittaa soolona.

Lähes vuoden tauon jälkeen palasin pelin pariin ja taisteltuani parin ensimmäisen kentän läpi uudelleen jonkinlainen koukku upposi. Oman Mechin kustomointi erilaisten perkki MODien kanssa ja pelimekaniikan sisäistäminen saivat jatkamaan, vaikka meno onkin yleisesti ottaen aika keskinkertaista. Pelin 22 tehtävää (jotka kestävät yleensä 5-15 minuuttia) ovat mukavan erilaisia, vaikka ne perustuvatkin pääasiassa räiskimiseen, kevyeen pulmailuun, tai suojeluun <- Jälkimmäiset ovat myrkkyä erityisesti soolona pelatessa. Lisäksi ne on tarkoitettu pelattavaksi useampaankertaan paremmalla varustuksella useamman mitalin toivossa.

Kaiken aiheuttamansa kohun takia moni ei antanut Federation Forcelle varmasti edes mahdollisuutta ja nekin jotka antoivat, lopettivat alkumetreille saatuaan jotain muuta kuin odottivat. Peli on kuitenkin ihan hyvin tehty alustan ja lajityypin huomioon ottaen. Se ei toki poista sitä tosiasiaa, että kyseessä ei ole METROID-peli sanan varsinaisessa merkityksessä. Se on co-op FPS Metroid leimalla. Ja turhalla Blast Ballilla. Silti mainettaan parempi!
Arvosana: 7/10