Metroid: Samus Returns (Nintendo 3DS)

Peli
Metroid: Samus Returns

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2017
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
50 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2017-10-05 07:52:00>
Monien mielestä alun perin 1991 Game Boylle ilmestynyt Metroid II: Return of Samus ei vanhentunut läheskään niin arvokkaasti, kuin sen perinnölle olisi ollut suotavaa. Siinä missä alkuperäinen Metroid tehtiin uudelleen Zero Missioniksi ja Super Metroid oli klassikko jo syntyessään, jäi kakkonen harvojen suosikiksi vaatimattomammalla ja lineaarisemmalla otteellaan. Vuosien saatossa sarjan fanit tekivät monenlaisia remakeprojekteja, joista 2016 valmiiksi tullut AM2R on jäänyt parhaiten mieleen. Nämä kunnianosoitukset ammuttiin kuitenkin alas, sillä Nintendolla oltiin jo hetken aikaa kaavailtu ihan virallista uudelleenlämmittelyä. Metroid: Samus Returns julkistettiin vuoden 2017 E3-messuilla pelikansan suureksi hämmästykseksi.

Samuksen paluu kertoo tarinan palkkionmetsästäjän matkasta pahamaineiselle SR388 planeetalle. Neidon tarkoituksena on tappaa sukupuuttoon galaksin moneen otteeseen kriisiin ajanut Metroid-rotu. Planeetan vihamieliselle pinnalle laskeuduttuaan Samus huomaa pian Metroidien kehittyvän luonnollisessa ympäristössään voimakkaampiin ja vaarallisempiin muotoihin.

Peli edustaa klassista Metroid kaavaa, jossa edetään alue kerrallaan omaan tahtiin huoneita tutkien, salakäytäviä etsien ja erikoisesineitä haalien. Mukana ovat kaikki alkuperäisen Metroid II:n tavarat, mutta näiden lisäksi Samus saa käyttöön 4 aionvoimaa, joilla saa skannattua ympäristöä, suojauduttua vahingolta, hidastettua aikaa ja ammuttua sarjatulta. Näitä kaikkia pystyy käyttämään erityisen Aion-mittarin puitteissa.

Metroid: Samus Returns tekee hyvää työtä muuttaessaan tutut paikat lähes tunnistamattomiksi ja lisäilee hyvällä maulla uudistuksia sinne tänne. Pelissä on paljon löydettävää vielä läpäisyn jälkeenkin sekä haastavampi Hard-moodi. Kaiken kaikkiaan voi rehellisesti sanoa Nintendon putsanneen pöydän Other M:n ja Federation Forcen jälkeen. Samus on palannut!
Arvosana: 8/10