Luigi's Mansion 2 (Nintendo 3DS)

Peli
Luigi's Mansion 2

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Next Level Games
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2013
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Seikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
28 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-11-29 17:18:00>
Luigin vuonna 2013 ilmestyi jatko-osa Gamecuben kulttimainetta nauttivalle julkaisupelille Luigi's Mansion. Marion kaksoisveljen tähdittämä peli hylkäsi tavanomaisen tasoloikan sekoittaen ongelmanratkaisua, toimintaa ja jopa kevyttä kauhutunnelmaa. Samoista aineksista ammentaa myös Luigi's Mansion 2, joka sai Amerikassa lisänimen Dark Moon.

Kuningas Boo on riistäytynyt vapauteen taulusta, johon professori E.Gadd hänet edellisessä pelissä vangitsi. Pääpaha ryöstää synkän Evershade Valleyn taivaalla möllöttävän Dark Moonin ja yllyttää näin laakson sankan haamukunnan vihamielisyyteen. E.Gadd joutuu pelastautumaan bunkkeriin ja ottamaan yhteyden vanhaan tuttuunsa Luigiin, joka osoitti arvonsa Haamujengiläisenä nappaamalla Kuningas Boon edellisellä kerralla. Luigi suostuu vastahakoisesti tehtävään etsiä Dark Moonin viisi palasta ja palauttaa Evershade Valleyn kummitukset ennalleen.

Luigi's Mansion 2 muistuttaa alkuperäistä todella paljon. Vihreänuttuinen sankari tutkii aavemaisia rakennuksia, väläyttelee taskulamppuaan, ja vangitsee henkimaailman edustajia Poltergust-imuriinsa. Tällä kertaa seikkailu on yhden kartanon sijasta jaettu viiteen erilaiseen ympäristöön, jotka eroavat mukavasti toisistaan. Nämä taas on jaettu pienempiin episodeihin, joiden välissä käydään aina vierailemassa E.Gaddin bunkkerissa avaamassa parannuksia varusteisiin ja sullomassa kummituksia säiliöön. Tämä sopiikin kannettavaan peliin hyvin, tosin osa tehtävistä on yllättävän pitkiä. Jokaisessa kentässä voi normaalin läpäisyn lisäksi etsiä Boo-haamun ja kaikki kerättyään saa avattua bonustasoja.

Yksinpelin lisäksi voi netin kautta tai lähiverkossa kavuta Thrill Toweriin, jossa eri moodeissa napataan kummituksia parhaimmillaan kolmen muun pelaajan kanssa. Meno on seurassa todella mukavaa ja tätä kirjoittaessa pelejä ja pelaajiakin löytyi yllättävän paljon.

Luigi's Mansion 2 antaa alkuperäisestä pelistä pitäville lisää tuttua menoa. Vaikka jatko-osa on todella hyvän näköinen ja siinä on paljon hienoja ideoita ja hetkiä, pitäisin silti ensimmäistä Luigi's Mansionia parempana. Kakkosesta nimittäin puuttuu se nerokkaan kieroutunut tunnelma, joka sai Gamecubella aikaan jopa muutaman väristyksen. Mutta taattua Nintendon laatua alusta loppuun, vaikka ei ihan klassikkostatukseen yltäisikään!
Arvosana: 8/10