Kirby: Planet Robobot (Nintendo 3DS)

Peli
Kirby: Planet Robobot

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: HAL Labs
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2016
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
36 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-08-23 22:13:00>
Eräänä kohtalokkaana päivänä Kirbyn nokosten aikana unimaailman valloittaa suuri muukalaisalus, joka alkaa muuttaa ympäristöään ja planeetan asujaimistoa roboteiksi! Havahduttuaan todellisuuteen Kirby käy vastustamaan mokomia valloittajia!

Jos pelasi Kirbyn edellistä 3DS-peliä, Triple Deluxea, on Robobotin kanssa heti kuin kala vedessä. Pelimoottori on nimittäin prikulleen sama, jos kohta nyt konsolin kolmiulotteisista tehosteista (ja konsolista itsestäänkin) otetaan vieläkin enemmän irti. Robotteja ja mekaanisia vempeleitä vilisevät kentät ovat riemastuttavan värikkäitä ja yksityiskohtaisia ja ennen kaikkea rullaavat sujuvasti.

Kirbyn pelimekaniikka nojaa tuttuun tapaan vihollisten ahmaisemiseen ja kykyjen kopioimiseen. Robobotissa kykyjä on 27 erilaista, joista kolme täysin uusia (Myrkky,lääkäri ja ESP) ja tästä kirjosta löytää kokeilemalla ennen pitkää suosikkinsa, joskin välillä tarvitaan jokin tietty pienten pulmapalasten ratkaisuun. Planet Robobotin varsinainen jippo on Kirbyt robottihaarniska, jolle voi myöskin kopioida suuren osan vihollisten kyvyistä. Haarniskasta tulee kivikyvyn kanssa hirviömäinen iskijä, rengaskyvyn kanssa pysäyttämätön höyryjyrä ja tulella saa käyttöönsä liekinheittimen. Jippoa käytetään kuitenkin säästellen, joten kyllästyminen ei ehdi iskeä missään vaiheessa.

Kun Kirbyn oma pääkampanja on läpäisty, aukeaa Meta Kightmare Returns, jossa Meta Knight porhaltaa pelin uudelleen läpi omilla bosseilla ja hitusen kimurantimmalla vaikeusasteella. Kuten Triple Deluxessakin, mukaan on ympätty myös pari muuta minipeliä, jotka on sitten myöhemmin kehitetty ihan omiksi täysimittaisiksi peleikseen. Kirby 3D Rumblessa pinkki palleromme pääsee mittelemään isometrisellä kentällä päälle käyviä vihollisia vastaan kun Kirby Clash taas usuttaa hänet maksimissaan kolmen kanverin kanssa pomojahtiin.

Planet Robobot on Kirby-sarjalle tuttua huoletonta tasoloikkaa, jonka laatu on tasaisen hyvää. Mukaan on saatu sen verran muikea kokonaisuus, että voin ilolla sanoa teoksen olevan yksi parhaista Kirbyistä kaikenkaikkiaan. Välillä homma menee niin eeppiseksi, että ei voi muuta kuin nauraa. Erityismaininta viimeiselle pomomatsille, joka on yksi hienoimmista ikinä!
Arvosana: 8/10