Bravely Default (Nintendo 3DS)

Peli
Bravely Default

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Silicon Studio
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2013
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
36 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

FlummN <2020-05-15 12:55:00>
Pelin kolmannessa luvussa heitin kasetin takaisin hyllyyn reilun 20 pelitunnin jälkeen. Tarina ei kiinnostanut ja tuntui ettei pelimekaniikka "ammatit" oikein avautunut. Ehkä olisi vain pitänyt tutoriaalissa kiinnitä parempaa huomiota mutta syytän peliä, asiaan ei varmasti auttanut, etten ole mikään JRPG veteraani.

Pelissä ohjaat neljää hahmoa, jotka kaikkien yllätyksesi yrittää pelastaa maailmaa(nsa) pahuudelta. Riippuen siitä miten pelin haluaa päättää, on tarinassa enimmillään 8+1 lukua ja aikaa minulla meni sen läpäisyyn noin 50 tuntia.

Tarinallisesti peli alkoi kiinnostaa juuri neljännessä luvussa ja jaksoi kiinnostaa pelin loppuun saakka. Alkukankeudesta huolimatta tarina on vähintäänkin hyvä. Mekaniikka, vaikka sen oivaltamiseen kuluikin vähän aikaa, on alue millä peli loistaa. Käytössäsi on pelin lopussa 24 eri ammattia jotka avautuvat "sivutehtävien" avulla pelin edetessä. "Sivutehtäviä" siinä mielessä ett ilman niiden avaamista pelin pääjuonesta tulee kyllä tuskaa. Kuten JRPG peleissä tapana, grindaamista on ainakin siedettävä. Ammatit tai hahmoluokat voi vapaasti vaihdella ja niistä tulevia "support skillsejä" voi antaa hahmoille vaikka vaihtaisi toiseen ammattiin. Lisäksi käytössäsi on yhtä aikaa kahden ammatin kykypuut.

SPOILERVAROTUS (seuraava kappale)
Pelin huonoin kohta on sen loppuosa (luvut 6-8) jossa samat asiat toistetaan melkein tismalleen samalla tavalla. Jos tietämättä tai tiedostaen valitset pelata pelin ns. todellisen lopun joudut käytännössä pelaaman pelin päätehtävää kolme kertaa läpi peräkkäin ensimmäisen kerran päätyttyä. Tämä on vähän kärjistettyä ja luvut 1-5 on reilusti yli puolet pelistä ajallisesti. Luvut 6-8 pelaa läpi ehkä neljässä tunnissa. Voit myös päättää pelin kuudennessa luvussa ns. väärällä lopulla.

Vaikeustaso on pelissä yleisesti hyvä, kunhan välillä muistaa grindata/farmata. Pelin kaksi viimeistä, ja varsinkin toiseksi viimeinen, bossi kuitenkin lyö kun märkä rätti päin naamaa. Tässä todella testataan oletko muistanut päivittäisen xp-farmin, ja oletko ymmärtänyt pelin mekaniikan. Melkein on tippa linssissä, kun piraatinkirves viimeisen kerran kolahtaa loppu-bossin kalloon.

Jos tälle vain antaa aikaa, ja tarvittaessa ottaa apua netissä oleviin guideihiin on käsillä varmasti yksi 3DS konsolin parhaista rgp-peleistä, ellei peleistä.

Arvosana: 9/10