The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (Nintendo 3DS)

Peli
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Konsolille: Nintendo 3DS
Kehittäjä: Grezzo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2011
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Pelin hintatiedot toistaiseksi pois käytöstä, mutta palautetaan piakkoin.

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
-

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SantsiTommi <2021-04-12 17:19:00>
Aiemmat kokemukseni Zeldan parissa ovat keskittyneet käsikonsoleiden 2D-peleihin, eli tämä on ensimmäinen seikkailuni sarjan kolmiulotteisessa maailmassa. Ocarina of Time on synnyttänyt vuosien varrella valtavan maineen yhtenä historian parhaimpana videopelinä, joten voidaan sanoa että odotukset olivat kovat. Mutta myönnettäköön että ensivaikutelma ei ollut kovin mairitteleva. Pelin alkuvaiheessa koin turhautumista mm. taistelusysteemistä (lähinnä kamerasta ja lukituksesta) sekä maailman tyhjyydestä (etäisyydet ovat pitkiä, mutta tekemistä ei nimeksikään). Olin tottunut 2D-Zeldojen nopeaan liikkumiseen ja tiiviisiin alueisiin, joten tämä oli melkoinen kulttuurishokki. Checkpointtien puute kiristi alussa hermoja, koska joudut aina aloittamaan pelin joko puumajasta tai temppelistä, mikäli et ole dungeonissa. OoT vaatii siis paneutumista ja rohkaisee putkeen pelaamista, mikä ei välttämättä toimi niin hyvin käsikonsolialustalla.

Lopulta pelin nerokkuus alkoi kuitenkin avautua. Vaikka Ocarina tuntuu joiltain osin karulta, sen ydin eli pelimekaniikka paistaa kauniisti läpi. Nintendon kehittäjät eivät vain siirtäneet Zelda-kokemusta 3D-muotoon, vaan oikeasti onnistuivat löytämään tavan miten hyödyntää kolmiulotteista tilaa hienosti itse pelattavuudessa, tavalla mikä ei olisi mahdollista 2D:nä. Parhaiten tämä design näkyy dungeoneissa, jotka ovat täynnä nerokkaita kolmiulotteista hahmottamista hyödyntäviä puzzleja.

Yksi jatkuva harmitus koko läpipeluun aikana oli lompakon päivitys ja rupee-rahan olemattomat käyttötarkoitukset. En viitsinyt ostaa käyttöesineitä, kun niitä löytyi rikkaruohojen alta joka tapauksessa. Soundtrack on täynnä kovia ralleja, mutta jostain syystä biisit monesti loppuivat kesken alueella liikkuessa. Bosseissa oli hittejä ja huteja, Artstyle taas oli yhtä kaunis ja uniikki kuin myöhemmissäkin Zeldoissa.

OoT on siis peli joka ei pidä pelaajaa kädestä kiinni, ja arvostan sitä suuresti tämän vuoksi. Peli on tarjonnut mainioita oivaltamisen hetkiä, ja tuntuu että koko peli on vain yhtä isoa puzzlea. Ensimmäinen pelikerta on tästä syystä aina uniikki kokemus, jonka aikana kannattaa turvautua mahdollisimman vähän oppaisiin. Ocarina of Time on todella ansainnut paikkansa videopelien pantheonissa, vaikkei se ihan täydellinen peli olekaan. Suosittelen tätä Linkin aikamatkaseikkailua kaikille. Antakaa pelille vain aikaa ja yrittäkää päästä sen logiikkaan kiinni, niin saatte vastalahjaksi ikimuistoisen ja tunnelmallisen seikkailun.

Arvosana: 9/10