Bubble Bobble (NES)

Peli
Bubble Bobble

Konsolille: NES
Julkaisija: Taito

Julkaisuvuosi: 1988
Genre: Ei määritelty

Keskihinnat
CIB: 80 euroa
L: 35 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
39 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
31 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Prepa <2014-09-15 17:23:00>
Pelin protagonisteina ovat kaksi söpöä pikku lohikäärmettä, Bub ja Bob, jotka yrittävät pelastaa neitokaisiaan Robotsilta. Jotta kuplakaverukset pääsevät ottamaan hänestä mittaa, on heidän kahlattava läpi sata eri tasoa täynnä vaaroja ja mörököllejä. Haastetta takuuvarmasti siis riittää, koska Bubin ja Bobin ainoa tapa puolustautua mölleiltä on vangita nämä kupliin ja poksauttaa ne rikki.

Usein kuulee sanonnan "Yksinkertaisuus on kaunista" ja tämä pitää paikkansa Bubble Bobblen kohdalla. Simppeli pelimekaniikka takaa nautinnolliset hetket eritasoisille pelaajille. Inhaa pelivuorojen vaihtelua ei tarvitse harrastaa, sillä pelistä voi nauttia kaksi pelaajaa yhtä aikaa. Suosittelen kernaasti Bubble Bobblea kahdelle, sillä vaikeus tuppaa nousta näissä vanhoissa peleissä hurjaa vauhtia.

Hurjia ovat myös kunnianosoitukset graafikoita kohtaan. Porukka on onnistunut luomaan todella näyttävää pikseligrafiikkaa, jota katselee mielellään vielä tänäkin päivänä. Molemmat lohikset ovat syötävän söpöjä, mörököllit taas kahta kauheampia ja kentät vaihtelevia; pelaaja voi hetkessä siirtyä perusluolasta vihollista muistuttavaan karttaan. Tämä tekee etenemisestä astetta miellyttävämpää. Ainoa nillityksen aihe ulkoasusta tulee lievästä toistavuudesta. Muutamat tasot muistuttavat turhan paljon toisiaan, jota ei pahemmin onneksi kuitenkaan huomaa, sillä kahta samanlaista palikkakasaa ei tule peräkkäin.

Todella hyvältä maistuvat myös pelin vihannekset, hedelmät, mehujäät ja kaikki ruoat, joita Bub ja Bob keräilevät poksautetuilta vihollisilta. Nämä kasvattavat pelaajan pistekerrointa ja tietyin väliajoin pojojahti palkitaan lisäelämillä. Näitä toden totta tullaan tarvitsemaan kaverusten pitkässä seikkailussa. Sillä vaikeusaste nousee nopeasti, jota helpottamaan peli opettaa muutamia taitoja.

Kuplien avulla ylöspäin pomppiminen, tasokohtaisten hyödykkeiden käyttö ja kirjainten kerääminen ovat vain pintaraapaisu pelin lukuisista pikkujipoista. Kenttäkohtaisia helpotuksia ovat muun muassa kengät, joiden avulla Bub ja Bob juoksevat kuin Usain Bolt ja loikkaavat kuin Mike Powell. Sinisellä kuplalla voi ratsastaa koko kentän läpi, niitaten kaikki viholliset. Näiden ja monien muiden tekijöavulla pelaaminen ei ole tylsää ja mielenkiinto säilyy.
Arvosana: 8/10

Vinkka <2018-02-01 14:34:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10