Battle Kid: Fortress of Peril (NES)

Peli
Battle Kid: Fortress of Peril

Konsolille: NES
Kehittäjä: Sivak Games
Julkaisija: RetroZone

Julkaisuvuosi: 2010
Alueet: USA
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 100 euroa
L: 60 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Gadmin <2015-08-13 10:17:00>
Battle Kid peli on siis vasta 2010 Sivak Gamesin julkaisema erittäin koukuttava tasoloikka, jossa edetään kuuden... tai käytännössä 7 eri tason läpi ja jokaisen tason lopussa odottaa aina entistä mahtavampi loppubossi. Peli kuitenkin poikkeaa suurimmasta osasta NES toimitatasoloikista, koska pelimaailma on periaatteessa avoin, peliä ja sen vaihtoehtoista etenemistä rajoittaakin lähinnä avaimet, joita ilman ei saa avattua ovia ja edettyä toisille alueille. Battle Kid koostuu sadoista yksittäisistä vektoriin laitetuista ruuduista ja omaa sijaintijaan voi täten seurata X- ja Y-koordinaattien avulla, joka helpottaa myös navigointia NES peliksi valtavassa maailmassa.

Peli on saanut erittäin paljon vaikutteita Mega Man pelisarjasta ja I Wanna Be The Guy videopeleistä ja pelin pelaaminen onkin jatkuvaa kuolemista ja kenttien ulkoaopettelua, mutta sitä onneksi helpottaa pelin lukuisat checkpointit.

Pelin kruunaa lähes pilkuntarkat kontrollit, huikea musiikki sekä tasojen vaihtelevuus. Lisäksi peli pitää mukavasti otteessaan koko 15-20 tunnin ajan kun pelin etenemisessä palkitaan uusin avaimin, sekä mielenkiintoisten itemeiden kautta.

Yllättävä peliuutuus vanhalle 8-bittiselle Nintendolle ja ehdottoman pakollinen hankinta jos toiminnalliset tasoloikat iskevät. Pakko antaa täysi 10, sillä NESillä ei näin rautaisia pelejä montaa ole!
Arvosana: 10/10