Wonder Boy in Monster World (Mega Drive)

Peli
Wonder Boy in Monster World

Konsolille: Mega Drive
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1991
Genre: Ei määritelty

Keskihinnat
CIB: 20 euroa
L: 6 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
23 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-08-30 18:50:00>
Wonder Boy in Monster World on viimeinen Wonder Boy nimeä kantava seikkailu, viimeinen sarjan osa lännessä, sekä minun ensimmäinen kosketus sarjaan.

Peli on sekoitus tasoloikkaa ja roolipeli elementtejä, jokka tekee siitä todella ainutlaatuisen kokemuksen. Peli on 2D tasoloikka, jossa kerätään sydämiä ja selvitetään luolastoja kuin Zeldassa ikään. Hommataan parempia varusteita ja aseita. Pelistä löytyy myös taikoja, joita pystyy toki parantelemaan. Moni asia vaatii pelissä rahaa, jota saa vihollisia pieksemällä. Pelissä siis saa myös halutessaan grindata, mutta läpäisyn kannalta pakollista se ei ole. Majatalossa sitten nukutaan, että saa energiat ja magiat täysille, sekä hoidetaan tallentaminen.

Pelissä seikkaillaan nuorella sankarille nimeltä Shion, jonka tehtävänä on palauttaa rauha Monstereiden valtaamaan maailmaan. Pelissä ei ole irallisia kenttiä, vaan se on yksi suuri seikkailu ja kaikkialle pystyy halutessaan palaamaan, vaikka salaisuuksia etsiessään. Pelkkien arkkujen metsästykseen sain tuhlattua yhden pitkälle venyneen illan.
Pelissä on vaihtelevat maisemat tutuista elementeistä rakennettuna. Löytyy hiekkaa ja vettä, Metsää sekä tulta.
Peli on myös hienon näköinen ja sitä katselee mielellään. Se ei ole kuitenkaan Mega Drive pelikirjaston hienoimmista päästä, mutta ulkoasu sopii sille kuin nenä päähän. Sama pätee pelin äänimaailmaan.

Wonder Boy in Monster Wordista en keksi juurikaan pahaa sanottavaa, koska kaikki toimii kuten pitää. Se on sopiva pituudeltaan sekä vaikeudeltaan. Se sisälsi vain yhden hermoja raapivan loikka kohtauksen, mutta senkin läpäisyn tuoma mielihyvän johdosta, en viitsi siitä suuremmin motkottaa. Viimeinen paikka myös tuntui vähän irralliselta ja viimeisen pomon vaikeus muihin verrattuna pisti ihmetyttämään. Nämä ovat kuitenkin pieniä asioita muuten täydellisessä seikkailussa.

Monster World teki minuun suuren vaikutuksen heti ja jo ensimmäisen tunnin aikana olin koukussa. Niin koukussa, että minulle tuli pakkomielle yrittää kerätä kaikki mahdollinen ja tuhlasin jopa useamman tunnin vain rahan grindaamiseen. En sitten yhtään tykkää tuhlata arvokasta peliaikaani samoja vihuja mäiskiessä, että peli kyllä täytyy tehdä jotain todella oikein, kun siitäkin jaksoin innostua.
Tämä on parhaita pelaamiani Mega Driven pelejä. Odotukset pelin jatkolle, suuren vääryyden takia vain Japanissa julkaistulle Monter World IV:lle, on melkein jopa kohtuuttoman kovat.
Arvosana: 10/10