Streets of Rage 3 (Mega Drive)

Peli
Streets of Rage 3

Konsolille: Mega Drive
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1994

Keskihinnat
CIB: 100 euroa
L: 35 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
94 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-07-24 14:38:00>
SoR trilogia arvostelu 3/3.

Segan Street of Rage trilogia on yksi Mega Driven suurimmista yksinoikeus herkuista. Otin työn alle pelata kolmikkoa oikein kunnolla ja suosittelen lukemaan nämä arviot oikeassa järjestyksessä :)

Vuorossa arvio ainakin toistaseksi viimeisestä ja villeillä pelimarkkinoilla kalleimmasta SoRista. Kun kakkonen jo teki kaiken paremmin kuin hyvin, on kolmosella turhankin isot saappaat täytettävänä. Onneksi se onnistuu vaikeasta tehtävästään vallan mainiosti.

Heti pelauksen aloitettua näkee, että Sega on nähnyt kolmosen eteen vaivaa. Peli käynnistyy hienosti ja kylmät väreet nousevat iholle. Pian saan kuitenkin kylmien väreiden kaveriksi kylmän kyydin, koska nyt on kyseessä sarjan vaikein osa. Vaikka peli pistää paikoittain kunnollakin kiroilemaan, ovat vastustajat kaikki loppuun asti hiottuja kokonaisuuksia, ettei ykkösestä tuttua puudutusta pääse tapahtumaan.
Ainoan puudutuksen aiheuttaa kovennetun vaikeudentuoma oma osaamattomuus.

Peli tuo takaisin kakkosesta puuttuvat useat loppuratkaisut, lisää kaavaan piilotettuja hahmoja ja tuo pelistä poimittaville aseille lyöntimäärät näkyviin. Enemmän liikkeitä, aseilla tehtävät erikoisliikkeet, juoksu mahdollisuus sekä sarjan näyttävimmät pomovastustajat. Kaikkea on nyt enemmän kuin ennen, mutta se tuntuu silti tutulta beat em upilta. Parhaita lisiä on Sega 6 -nappisen ohjaimen toimivuus, joka tuo esim. taaksepäin lyönnille oman nappinsa.

Tarina on tuttua huttua kera Mr.X:n ja sille annettu enemmän tilaa kenttien välissä näkyvien puheiden välityksellä.
Hahmoista järkälemäinen Max on saanut väistää kyborgi Zanin tieltä, joka on varmasti koko trilogian kummallisin hahmo. Muun kolmikon (Axel, Blaze ja Skate) pelattavuus on hyvin tuttua aikasemmat SoRit pelanneille, mutta Kyborgin sotkee vähän keitosta. Zan ei käytä olenkaan aseita vaan sen sijaan kerätty ase muuttuu kirkkaaksi enrgia pallomaiseksi "soihduksi" hänen käteensä, hoitamaan aseen virkaa.
Hahmo on hyvä lisä, mutta mielestäni Skate olis saanu väistyä Maxin sijaan ja Blazelle voinu antaa tittelin nopeimpana sekä heikoimpana hahmona.

SoR3 on lähes yhtä kova tekele kuin kakkonen. Kakkonen kuitenkin voittaa vähän musiikeilla sekä paremmilla vaikeusateillaan, turhaan länsimaille vaikeennetun kolmosen. Länsimaat ovat myös saaneet Segalta lahjana yhden oman loppuratkaisun, joka katkasee ärsyttävästi pelin helpolla (joka vastaa JPN version normaalia) pelattaessa ennen aikojaan ja kehoittaa pelaamaan kovemmin.
Arvosana: 9/10