Soleil (Mega Drive)

Peli
Soleil

Konsolille: Mega Drive
Kehittäjä: NexTech
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1994
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Keskihinnat
CIB: 40 euroa
L: 20 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
64 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-01-16 21:05:00>
Soleilin ruma PAL-kansi kätkee sisälleen yhden Mega Driven suurimmista seikkailu helmistä. Nopeasti kuvailtanu peliä on helppo verrata Nintendon Zeldaan, mutta siitä löytyy onneksi myös paljon omia oivalluksia, ettei se mikään täysi kopio ole. Kuitenkin veikkasin, että Mega Drivellä tällä päästään sitä sarjaa lähimmäksi.

Tarina alkaa kun sankari täyttää 14 -vuotta ja Soleil-kaupungin laki edellyttää, että 14 -vuotiaiden tulee tarttua miekkaan ja kouluttautua taistelua varten. Tarina on tavallaan pilkottu kahteen osaan, joissa ensimmäisessä sankari pystyy puhumaan vain eläimille ja metsästää oikeaa puhekykyään. Toisessa puoliskossa kunnon tarina vasta alkaa ja nuori sankari matkaa läpi ajan tehdäkseen maailmastaan paremman paikan elää, sekä selvittääkseen, miksi hirviöt ovat sodassa ihmiskuntaa vastaan.

Zelda tyyliin pelissä on useita luolastoja, jokka sisältää erilaisia puzzleja. Niitä selvitäkseen tarvitaan eläinapureita laumaksi asti. Käytännössä sankarin kyvyt on näitä eläimiä ja niiden avulla saa esimerkiksi nopeamman liikkumisen ja lyönnin, miekan päivitettyä tulta- tai jäätä iskeväksi, "kauko-ohjattavan" miekan, yhdestä eläimestä voi tehä laatan jonka päälle pompata jne. Elukoita pystyy valikoimaan kaksi samaan aikaan käyttöön ja tällä avoin yhdistämään niiden taitoja. Ikävästi osaa eläimistä ei käytetä tarpeeksi hyödyksi, vaan niiden kohtalo on tyyliin yhden puzzlen läpäsy.
Eläinten lisäksi sankaria pystyy kehittämään keräämällä kultaisia omenoita, jokka aina lisää yhden sydämen.. siis omenan energiaviivaan. Miekan voi myös päivittää tasan kerran.

Pelin takakannessa mainostetaan hurjaa 80 tunnin peliaikaa. Minä läpäisin tarinan kuitenkin sellaisessa kymmenessä tunnissa ja siinä ajassa ehdin muutaman ylimääräsen omenankin hankkimaan. Mitään sivutehtiä en muutamaa harjoitusrataa kummempia löytänyt, joten en oikein käsitä mihin tuo 80 tunnin arvio perustuu. Peli oli kuitenkin minulle tarpeeksi mittava. Soleil on hienonnäköinen, musiikit ovat hyvät, kontrolli toimii ja tarina on ok tasoa. Se sisältää seikkailulle kaikki tutut elementit vesi- ja tuli tasoista pilvien päällä olevaan linnaan. Muutamalla lisäluolastolla, sivutehtävällä ja eläinten käyttöä monipuolistamalla, tämä olisi ollut täyden kympin teos, nyt se jää erinomaiseen ysiin. Zeldan ja seikkailun ystäville, tämä on varmasti varma valinta.
Arvosana: 9/10