Gunstar Heroes (Mega Drive)

Peli
Gunstar Heroes

Konsolille: Mega Drive
Kehittäjä: Treasure
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1993
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toiminta

Keskihinnat
CIB: 60 euroa
L: 15 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
88 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-07-18 04:42:00>
Pelitalo Treasure syntyi Kun Konamilta lähti aikoinaan kasa pelintekijöitä laittaan pystyyn oman firmaansa. Treasuren ensimmäisenä pelinä taas syntyi Gunsta Heroes, joka on edelleen yksi kyseisen firman pidetyimpiä pelejä. Treasuren tuotannosta pitävänä, Gunstar Heroes oli minulle suurin syy hommata Mega Drive.

Pelissä pelataan Gunstar kaksosilla sininen ja punainen. Heidän isoveli vihreän mielen on orjuuttanut ilkeä kenraali Red, joka haluaa kasata mystiset neljä kristallia. Kristallien avulla pystyy nimittäin herättämään jumalankaltaisen robotin Golden Silver.
Se juonesta, koska peli on run ’n gun shootteri, jossa kovaa kyytiä edetään tasosta seuraavalle lahdaten kasoittain rivivihollisia ja kenttien lopussa odottavat näyttävät pomot. Alussa saa valikoida aseen neljästä perus asetyypistä; Force, Lightning, Flame tai Fire. Force on nopeaa ja tiheää tykitystä, Lightning on Forcea hitaampi, mutta pystyy tekemään vahinkoa useampaan kerralla. Fire taas on erittäin tehokas lähietäisyydeltä. Sitten on vielä lempparini Chaser, joka ohjautuu automaattisesti vastustajiin. Peli aloitetaan yhdellä aseella, mutta kentiltä voi poimia toisenkin mukaansa. Tämän jälkeen aseet pystyy yhdistämään ja muodostamaan kokonaan uuden aseen. Näin ollen Gunstar Heroes sisältääkin neljän aseen sijasta 14 erilaista tussaria. Aseiden lisäksi löytyy myös lähitaistelu heitto sekä liuku- ja hyppy iskut.

Peli on kaunis katsella, mukava kuunnella ja kentistä löytyy vaihtelua kerrakseen. Perinteikästä ammu ja pompi kaavaa on sekoitettu esimerkiksi ripauksella shoot ’em uppia sekä noppapelillä, josta jokainen saa itse ottaa selvää :) Ja koska kaksin on kivaa, voi pelin läpästä yhdessä kaverin kanssa. Peli rokkaa myös ohjaukseltaan ja sen sisäistää nopeasti. Näiden lisäksi Treasure on ollut myös armollinen aloittaville pelaajille ja pelistä löytyy helppo vaikeusaste loputtomien jatkojen kera. pelin siis pystyy lähes jokainen loppuun asti kokemaan.

Gunstar Heroes on aikalailla täydellinen toiminta paketti ja siitä on vaikea löytää mitään motkotettavaa. Ehkä kaksoisveljet punainen ja sininen olisi saanut olla enemmän erinäköisiä, ettei niitä kaksinpelissä sekoittaisin niin helposti. Tämä on kuitenkin niin pieni kauneusvirhe ettei anneta sen häiritä vaan keskitytään räiskimään!
Loppuun vielä heitän oudon yhtäläisyys toiseen erinomaiseen Treasuren peliin Guardian Heroesiin, Josta löytyy G. Silver robotti, joka käyttää neljää voima kristallia…
Arvosana: 10/10