Flink (Mega Drive)

Peli
Flink

Konsolille: Mega Drive
Julkaisija: Psygnosis

Julkaisuvuosi: 1994

Keskihinnat
CIB: 35 euroa
L: 8 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-08-12 16:28:00>
Maaginen, pastellisävyisen kaunis seikkailu kutsuu. Flink on yksi hienoimmista pelaamistani Mega Drive peleistä. En ole erityinen tasoloikka fani, mutta Tässä oli sitä jotain jopa siinä määrin, että se kertaheitolla nousi parhaimpien pelaamieni MD pelien joukkoon.

Pelattavuus on pelissä kohdillaan. Se ei tarjoa mitään suurempia erikoisuuksia, mutta on toimivaa tasoloikkaa. Aluksi se kuitenkin vie vähän aikaa tottua, koska Flink on varsinainen köntys, joka starttaa liikkeelle erittäin hitaasti koventaen kuitenkin vauhtia liikkelle päästyään.

Flinkin pitää kerätä matkan varrella kaikenlaisia ainesosia, joita taikapadassa hämmennetään uusien loitsujen toivossa. Pataan pitää viskaa kolme ainesosaa oikeassa järjestyksessä, joihin reseptit näkee pelistä löytyvistä kääröistä. Loitsuilla voi ampua vihollisia, tehdä pilven hyppyä auttamaan, kasvattaa kasvin, loihtia kilven tai vaikka kutsua demonin avuksi.

Taikojen käyttö vaatii vasemmasta kulmasta löytyvästä pullosta punaista "Magic nestettä". Tämä neste toimii myös energiana. Yhdestä osumasta ikävästi pullo onkin jo tyhjillään ja sisältö levähtää pitkin tannerta, jonka jälkeen on tärkeää yrittää saada valtaosa karkuun päässeestä magiasta takaisin. Magia oli minulla muutenkin kokoajan loppu mikä pisti harmittamaan, koska taikoja olisi ollut mukava enemmänkin käyttää.

Peli ei ole todellakaan helppo, vaan se tarjoaa erittäin kiperiä pomppu osuuksia. Välillä pitää kantaa kiveä ja heitellä sitä tasanteella toiselle laskien tasannetta. Tasanteet ei kuitenkaan saa ehtiä laskea liikaa että yltää hyppään seuraavalle. Sinne seuraavalle pitää myös ehtiä se kivi viskata ja aina voi viskata toki ohi. Uusinta yrityksiä ja kenttien ulkoa opettelu siis piisaa.
Kaikesta vaikeudesta huolimatta Flink tarjoaa myös mahdollisuuden pelata loputtomilla jatkoilla, mikä tosiaankin on hyvä asia.

Flink on hieno, koukuttava ja lumoava kokemus. Sen suurin ongelma on tallennuksen ja kenttä koodien puutos, eli se pitää pelaa yheltä istumalta läpi. Minulla meni siinä istumas koko yö, enkä nähnyt kuin murto osan salaisuuksista ja vaihtelevista reiteistä. Peli on Mega Drivelle julkaistu ainoastaan Euroopassa, mutta Sega CD:llä se saatiin myös jenkkeihin.

Jos pelistä löytyisi tallennus, taikka kenttä koodit ja taikaneste ei olisi kokoajan lopussa, olisi se täyden kympin suoritus.
Arvosana: 9/10