Captain Planet and the Planeteers (Mega Drive)

Peli
Captain Planet and the Planeteers

Konsolille: Mega Drive
Kehittäjä: Sega
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1993
Alueet: EUR
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 12 euroa
L: 6 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
34 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
12 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
5

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2016-04-26 10:44:00>
Surullisenkuuluisan NES-version lisäksi Kapteeni Planeetta on saanut oman pelinsä myös Sega Mega Drivelle. Pelissä ilkeä Zarm on vanginnut Planeteersit ja sulkenut heidät kristalleihin Toivon Saarelle päästäkseen itse saastuttamaan maailmaa vapaasti. Kaikesta huolimatta Ma-Ti pääsee pakenemaan ja tästä alkaa taistelu Zarmin liittolaisten kukistamiseksi ja Planeteersien vapauttamiseksi.

Ma-Tin toimiessa lähinnä neuvonantajana, kaikki muut Planeteersit saavat oman kenttänsä, jonka voi vapaasti valita aloitusruudusta. Ensin hypellään Hoggish Greedlyn öljyjalostamon putkien seassa, sitten yritetään pysäyttää Tohtori Tuhon pahansuopa tietokone MAL. Kaksi muuta kenttää sisältää viemäreihin eksymistä ja ydinsäteilyn taltuttamista luolastossa. Lopulta kaikki nämä kentät ja bossit päihitettyään pääsee ohjailemaan itse Kapteenia viimeisessä välienselvittelyssä Zarmin tuomionpäiväkonetta vastaan, jota ohjailevat edellisten kenttien bossit ja itse pääpahis.

Captain Planet on perinteinen toimintatasohyppely ja saattaisi olla jopa ihan viihdyttävä sellainen, jos muutama perusasia olisi kohdallaan. Eniten hiertää muutamassa kentässä aivan karmea kenttäsuunnittelu. Erityisesti viemäri- ja öljyjalostamokentät muistuttavat Mario Makerin kenttäeditoria, johon lapsi on heitellyt putkenpätkiä täysin sattumanvaraisesti. Toiseksi Planeteersien sormusvoimat, jotka ovat ensisijainen puolustumiskeino, voi käyttää loppuun yllättävän nopeasti, sillä viholliset kestävät aivan turhan paljon lämää. Planeteersit itse ottavat osumaa joka ikisestä asiasta ja koska pelihahmot ovat niin isoja, väistely on välillä käytännössä mahdotonta.

Ihan täysin en peliä lyttää, sillä kuten NES Captain Planetin kanssa, löysin tästäkin muutaman ihan hauskan hetken, kunhan pelimekaniikan jaksoi opetella. Ehkä vain täytyy tunnustaa, että omaan soft spotin Captain Planet peleille. En tosin tiedä haluanko kuitenkaan kokeilla sitä viimeistä, Amigalle julkaistua peliä O_o
Arvosana: 5/10