Alien Storm (Mega Drive)

Peli
Alien Storm

Konsolille: Mega Drive
Kehittäjä: Sega (AM7)
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1991
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tappelu

Keskihinnat
CIB: 8 euroa
L: 4 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
15 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-07-21 07:14:00>
Joukko erityisen rumia alieneita on hyökännyt maapallolle ja kolmen sankarin kopla lähtee antamaan olioille isän kädestä. Kaikki hilpeät sankarit on aseistettu eritavoin. Joukon miehisyys punaisessa haalarissaan kantaa mukanaan salamatussaria. Naiskauneuden edustaja keltaisissa ampuu liekinheittimellä ja koplan kummajainen, robotti ruttunen huitoo energia ruoskalla. Vaikka aseet kaikilla ovat hyvin erilaiset, on pelaaminen hahmoilla kuitenkin samanlaista. Kolmikko tuntui liikkuvan juuri samalla nopeudella, kestävän saman verran iskua, aseet ylettyvät yhtä lähelle ja tuntuivat olevan vain kosmeettisesti erilaisia. Jopa jokaisen hahmon erikoisiskut kärsivät samankaltaisuudestaan. Ne näyttävät erilaisilta, mutta lopputulos on kaikissa samanlainen.

Alien Storm on Segan arcade (tai siis arkkaadi klassikko, niin kuin pelin suomenkielinen takakansi kertoo) beat em up peli, joka sekoittaa soppaa oikein huolella. Kaikilla hahmoilla on siis ase, mutta niillä räiskiminen vastaa enemmän lyömistä, koska sen verta lyhyelle niillä pystyy ampumaan. Aseet toimii energialla, jonka loppuessa aseella voi vain huitoa. Aseella huitominen tuntui jotenkin turhauttavalta ja osuminen hankalalta. Ihan vierestäkin onnistuin vihollisen yli huitaseen ja vasta iskusarjan viimeinen koukku tuntui alieniin kunnolla purevan. Energia täyttöpulloja löytyy toki kentistä, mutta väänsin optionsista suosiolla energian helpolle tasolle, ettei se ollut kokoajan loppu.

Mäiskeen lisäksi peli tarjoaa ensimmäisen persoonan räiskettäkin. Kenttien välissä tulee kohtia, joissa vaihdetaan näkymä yks kaks hahmon silmiin ja tähtäimen avulla ammutaan niin pirusti vimmalle päälle hyökkääviä olioita. Tämä oli pelin parasta antia, joka toi juuri kaivattavaa vaihtelua ja omaleimaisuutta pelille. Räiskeen lisäksi peliin on mahdutettu vielä shootteria parin tason verran, kun hahmot yhtäkkiä pistävät juoksuksi. Automaattisesti, helkutin kovaa kyytiä juoksevat ja samalla räiskivät hahmot sai kyllä suun hymyyn. Nämä olivat varmasti pelin typerimmännäköisiä kohtauksia ja hahmojen monen metrin pomppu juoksun lomassa sai nauramaan ääneen. Kaikesta typeryydestä huolimatta kohdat sopivat pelin muutenkin typerän hauskaan meininkiin kuin nenäpäähän.

Peli oli kahdeksan tason pituinen ja siitä löytyy toki kaksinpeli.
Pikkuvioistaan ja samankaltaisuuksistaan huolimatta Alien Stormin Pelaaminen on hauskaa ulkoasuaan ja musiikkeja myöten. Suositeltava hankinta jos kaipaa hieman huumoria pimeneviin iltoihin.
Arvosana: 7/10