Snatcher (Mega-CD)

Peli
Snatcher

Konsolille: Mega-CD
Kehittäjä: Konami
Julkaisija: Konami

Julkaisuvuosi: 1994
Alueet: EUR/USA
Genre: Seikkailu

Keskihinnat
CIB: 400 euroa
L: 50 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Waffenak <2016-11-30 11:55:00>
Hideo Kojiman Snatcher on saanut sega mega cd keräilijöiden piireissä kiistattoman maineen yhtenä konsolin parhaina peleinä eikä suotta. Tarina sijoittuu tulevaisuuden Neo Kobeen vuonna 2047. Astut muistinsa menettäneen Gillian Seedin saappaisiin, joka on juuri värväytynyt junkeriksi. Junkerit metsästävät ihmisiä tappavia ja korvaavia androideja, jotka näin soluttautuvat yhteiskuntaan. Juonipaljastukset loppuvat tähän. Pelaaminen tapahtuu alavalikkoa käyttämällä, josta valitaan erilaisia komentoja sen mukaan haluatko tietoa henkilöiltä vai ympäristöstä. Yleensä eteneminen vaatii käymään kaikki keskusteluvaihtoehdot läpi. Suosittelen ampumiskohtauksia ja autenttista pelikokemusta varten justifier valopistooliohjainta ja kuvaputkitelevisiota. Pelaaminen onnistuu myös perus megadrive ohjaimella. Alunperin Snatcher ilmestyi japanissa MSX2 ja NEC PC tietokoneille. Ainoa englanninkielinen käännös, joka sisältää aiemmista julkaisuista puuttuvan act3:sen on 1994 vuoden sega mega cd käännös. Peliä on sensuroitu jonkin verran aiemmista versioista. Tästä syystä pelin hinnat ovat mitä ovat, jos uskallat tarkistaa. Graafisesti peli on hieno, eikä ajan hammas ole tehnyt tuhojaan, koska käsin piirretyt 2D-grafiikat ovat edelleen kaunista katseltavaa. Musiikki on cd-tasoista vaihdellen jazzista rockiin ja elektroniseen.Kuunteluelämyksestä voimme kiittää Akira Yamaokaa. Ehkä näemme joskus jatkoa tälle sarjalle nyt kun Kojima ei ole enää Konamin kahleissa.
Arvosana: 10/10

grille <2016-12-15 00:06:00>
Snatcher on Metal Gear Solid -sarjasta tunnetun Hideo Kojiman luoma cyberpunk seikkailu. Se julkaistiin alkujaan NEC Corporationin PC-8801 tietokoneelle Japanissa vuonna 1988. Neljä vuotta myöhemmin se sai uuden version kera ääninäyttelyn, paremman grafiikan ja laadukkaamman audion ja jälleen vain Japanissa PC-Enginelle. Vasta vuonna 1994 saatiin Snatcherista englanniksi käännetty versio Sega Mega CD:lle. Snatcher käänneettiin vielä Saturnille ja Pleikkarillekkin, mutta Mega CD versio jäi ainoaksi enkkua puhuvaksi.

Lyhyesti kerrottuna Snatcher on silmistä kuvattu tulevaisuuteen sijoittuva "point-and-click" seikkailupeli, jossa suurin aika vietetään paikkojen ja tavaroita tutkien, sekä ihmisille puhuen. Huoneista toisiin liikkuminen ynnä muut toiminnot tapahtuu valitsemalla ruudulla olevista erilaisista teksti vaihtoehdoista. Pelistä löytyy myös jokunen ammuskelukohtaus, mutta mistään perus räiskeestä ei ole kyse. Ampuminen tapahtuu valitsemalla yhdeksään osaan jaetusta ruudusta mihin haluaa tähdätä ja ampua. Peli sisältää myös tuen valopistoolille, jota en käyttänyt.

Peli voi kuulostaa hieman tylsältä, mutta se on kaikkea muuta. Se on Mega CD:n pelikirjaston suurimpia helmiä. Pelin tunnelma ja tarina imee vahvasti mukaansa, Kuhan siihen jaksaa kunnolla keskittyä. Snatcherin kokeminen oli minulle suurin syy hommata koko Mega CD ja en sitä päätöstä kadu pätkän vertaa. En voi muuta kuin suositella! Mega CD:n versiolla vaan tuppaa olemaan iso hintalappu ja sen löytäminenkin alkaa käymään hankalaksi.
Arvosana: 10/10