WonderSwan käsikonsoli on Bandain julkaisema ja Gunpei Yokoin (Game Boyn luoja) Koto Laboratories yhtiön suunnittelema käsikonsoli. Käsikonsolin julkaisuun saatiin vahva tuki myös massiivisilta Capcom ja Square pelitaloilta. Capcom julkaisi useamman Mega Man (Rock Man Japanissa) pelin uutuuskonsolille ja Square Re-make versiot kahdesta ensimmäisestä Final Fantasystään vauhdittamaan konsolin Japanin valloitusta.

Bandai julkaisi ensimmäisen WonderSwan käsikonsolinsa maaliskuussa 1999 Japanissa, jolla se pyrki mukaan Nintendon suvereenisti hallitsemille käsikonsolimarkkinoille. Pian kävi kuitenkin selväksi, että WonderSwan oli teknisesti liikaa jäjessä aikaansa, joten värinäytöllinen WonderSwan Color julkaistiin jo joulukuussa 2000. WonderSwan Color saavuttikin lähes 10% Japanin käsikonsolimarkkinoista vahvojen pelitalojen tukiessa sitä.

Bandai julkaisi vuonna 2002 viimeisimmäksi jääneen käsikonsolinsa SwanCrystalin, jolla se yritti houkutella lisää pelijulkaisujoita hupenevaan leiriinsä, edistyksellisen näyttö/laitetekniikan turvin. SwanCrystal kuitenkin näivettyi pois kun Bandai ei saanut koskaan nostettua markkinaosuuttaan ja loputkin pelitalot siirtyivät yli 80% markkinaosuutta itsellään pitävän Nintendo Game Boyn leiriin.

Arvioiden mukaan WonderSwan käsikonsoleita on myyty hieman yli 2 miljoonaa ja sille julkaistiin yhteensä useampi sata peliä, joiden joukossa timanttiset Mega Man ja Final Fantasy pelisarjan pelit. Valitettavasti konsolia ei koskaan julkaistu Japanin ulkopuolella, josta johtuen suurinosa peleistäkin on vain Japaninkielellä.


WonderSwan


WonderSwan Color


SwanCrystal