Nintendo julkaisi oman pöydällä pidettävän (tabletop) konsolinsa Game & Watchien tapaan ja Game Boyn rakettimaisen myynnin innoittamana. Nintendo Virtual Boy konsolin myynti alkoi Japanissa 21.7.1995 ja Pohjois-Amerikassa 14.8.1995. Konsoli maksoi julkaisussa 179$, joka on "käsikonsoliksi" hieman korkea, sillä Game Boyn julkaisuhinta oli 109$.

Euroopassa laite ei kerennyt kauppoihin asti, kun Nintendo huomasi, että laite on todellinen floppi, eikä myy. Myös väitteet laitteen punakiteisen 3D näytön migreeniä lisäävästä vaikutuksesta ei varsinaisesti edistänyt heikkoa myyntiä. Nintendo ilmoitti Virtual Boyn myynnin lopettamisesta jo joulukuun lopussa 1995, joka tarkoittaa, että laite ehti olla markkinoilla ainoastaan vajaat puoli vuotta.

Nintendo Virtual Boy konsolia kerettiin myydä molemmilla markkina-alueilla vain 750 000. Laitteelle kerettiin sen puolivuotisen historian aikana julkaista 22 peliartikkelia, joista vain 14 peliä ehti Pohjois-Amerikan markkinoille.

Kun Nintendolla tehtiin päätös konsolin valmistuksen ja tuen lopettamisesta, sille oli valmisteilla lukuisia Nintendon omia pelejä, kuten: Bound High, Mario Adventure, Virtual Boy Mario Kart, Zero Racers ja Virtual Boy StarFox. Myös muiden pelijulkaisijoiden pelejä laitettiin n. 20 kappaletta jäihin kun Nintendo ilmoitti tuen loppumisesta.


Jaksaisitko sinä pelata Mario Tennistä? Ja tämä kaikki vielä 3D:nä...


...unohtamatta erittäin ergonomista peliasentoa.


Virtual Boy pelikonsoli ja peliohjain


Sama konsoli, eri kuvakulma