Ouya on samannimisen yrityksen Android-pohjainen pelikonsoli, joka tuli kuluttajien saataville 25.6.2013. Kehittäjäversiot oli laskettu liikkeelle jo joulukuussa 2012. Ouya on maailman ensimmäinen Android-pohjainen pelikonsoli, joka keräsi rahoituksensa (6 miljoonaa USD) kokonaan yhteisörahoituksella Kickstarter sivustolla. Rahoituksen hakeminen sivustolla alkoi 3.7.2012 ja Ouya sai kerättyä rahoituksensa kasaan vain kahdeksassa tunnissa. Konsolin jälleenmyyntihinta on noin 100 USD, eli n. 78 euroa.

Konsoli itsessään on kuution mallinen ja sen sivun pituus on vain 75mm. Konsoli tulee Wi-Fi tiedonsiirtoa ja Bluetoothia. Lisäksi konsolissa on USB-, Micro USB-, Ethernet-, HDMI- ja virtaliittimet. Ouya pelit toimitetaan ainoastaan Ouyan omasta pelien verkkokaupasta virtuallisena, eikä fyysisiä pelejä tulla näkemään. Jo ennen konsolin julkaisua konsolille on ilmoitettu kehitettävän lähes 500 peliä.

Konsoli rikkoi 500 julkaistun pelin rajapyykin loka-marraskuun vaihteessa 2013 ja samoihin aikoihin Ouya ilmoitti, että konsolista tuodaan markkinoille paranneltu Ouya 2.0 (projektinimi) konsoli vuoden 2014 aikana, jossa on paranneltu mm. heppoisaksi ja epätarkaksi haukuttua ohjainta.

  • Prosessori: 1.7GHz Quad-core ARM Cortex-A9
  • Näytönohjain: NVidia ULP GeForce
  • Muisti: 1Gt RAM
  • Kovalevy: 8Gt sisäinen flash muisti
  • Käyttöjärjestelmä: Android 4.1 Jelly BeanOuya pelikonsoli


Ouya peliohjain