Sega Master System julkaistiin japanissa lokakuussa 1985 (konsoli tunnettiin Japanissa nimellä Sega Mark III) 15 000 Jenin hintalapulla. Pohjois-Amerikassa konsoli tuli markkinoille heinäkuussa 1987, 200 dollarin hintaan ja Euroopassa saman vuoden syyskuussa.

Sega Master System pelit käyttivät kahta eri formaattia, perinteinen ROM-kasetti, sekä Sega Game Card. Sega Game Cardille pystyi tallentamaan vain 256 kilotavua dataa, mutta kortin valmistaminen oli vain neljäsosa ROM-kasetin valmistuskuluista. Yleisempi ROM-kasetti pystyi tarjoamaan useita megatavuja tallennustilaa pelin vaatimalle datalle, vaikkakin se on huomattavasti kalliimpi. Pienestä tallennuskapasiteetista johtuen Sega Master Systemille julkaistuista peleistä vain reilu 20 julkaistiin Sega Game Cardilla.

Sega Master Systemille julkaistiin sen historian aikana 318 peliä (kaikilla markkina-alueilla). Poikkeuksena totuttuihin markkina-alueisiin Master Systemin vankka suosio Brasiliassa johti myös siihen, että Brasilia (ja muu Etelä-Amerikka) toimi Master Systemin kohdalla omana markkina-alueena. Osa Master Systemin peleistä onkin edellämainitusta syystä johtuen julkaistu ainoastaan Brasiliassa.


Japanilainen Sega Mark III


Eurooppalainen ja Pohjois-Amerikkalainen Master System


Myöhemmin julkaistu pienempi Sega Master System 2