Sega lähti haastamaan Nintendoa omalla konsolillaan hyvin myyvillä käsikonsolimarkkinoilla 90-luvun alussa. Sega Game Gear tuli myyntiin Japanissa 6.10.1990 ja Euroopassa, sekä Pohjois-Amerikassa 26.4.1991. Julkaisupäivän hinnaksi Sega Game Gearille tuli 150 dollaria, eli 60 dollaria enemmän kuin Game Boy.

Sega Game Gear haastoi Nintendon täysin erilaisella lähestymistavalla. Konsoli oli toki kalliimpi kuin Game Boy, mutta vastineeksi rahoilleen sai 32-bittisen värimaailman, kun Game Boy pystyi näyttämään vain harmaasävyt (4-väriä). Game Gearin ongelmaksi muodostuikin paristojen keston heikkous. Paristoilla toimivalla konsolilla pystyi pelaamaan ainoastaan 4 tuntia ja se kulutti kerralla 6 kappaletta AA -paristoja. Samaan aikaan Nintendon Game Boy kulutti 4 paristoa ja peliaikaa sai niillä 10-14 tuntia. Sega ei myöskään saanut toisten osapuolien hittipelejä konsolilleen, joka lopulta koitui Game Gearin kohtaloksi.

Konsolille julkaistiin historian saatossa 363 peliä. Pelien vähittäismyyntihinnat pyörivät 25-30 dollarin tietämillä ja ne olivat hyvin samankaltaisia kuin mitä Nintendo käytti omassa Game Boy käsikonsolissaan.


Sega Game Gear


Sega Game Gear ja TV tuner lisälaite television katselemiseksi


Game Gear peli + laatikko + ohjeet ja tukistyroksi